V: Lavere ydelser skal holde flygtninge væk

Konventioner står i vejen for yderligere stramninger på flygtningeområdet, derfor vil Venstre sænke ydelserne for at få flygtningene til at blive væk.

Venstre vil skære på ydelserne til flygtninge, for at holde dem væk fra Danmark. De kan ikke stramme yderligere på grund af konventioner. Billedet viser bådflygtninge fra Libyen. (Foto: Scanpix)

Mens presset på Europas grænser stiger på grund af mennesker på flugt fra krig, sult og fattigdom, slår Venstre fast, at antallet af asylsøgere til Danmark skal nedbringes markant, hvis regeringsmagten skifter.

Midlet bliver dog ikke først og fremmest strammere asylregler. Venstre erkender ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag nu, at konventionerne står i vejen.

Lavere ydelser mest effektivt

Derfor vil partiet satse på lavere ydelser for at dæmpe lysten til at søge mod Danmark.

- Vi kan ikke gå ret meget længere i forhold til konventionerne, og derfor vil vi fokusere på ydelserne. Det vil være det hurtigste og mest effektive middel, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Menneskerettigheder står i vejen

Konventioner som Flygtningekonventionen og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention gør det ifølge Venstre vanskeligt at stramme asyllovgivningen.

- Vores ydelsessystem og de forhold, vi stiller til rådighed, er markant bedre end i mange andre lande, siger Inger Støjberg.

Rød blok afviser

Socialdemokraterne mener, at de nuværende regler er gode og afviser, at flygtninge primært tænker på penge.

De Radikale advarer om, at forringede vilkår for flygtninge i Danmark vil føre til et kapløb om, hvem der kan byde flygtninge de værste forhold.

FacebookTwitter