V-medlemmer på landsmøde er splittet om Rohdes kandidatur

Nogle medlemmer på Venstres landsmøde har slet ikke hørt, at valget af partiets spidskandidat til Europaparlamentet er udskudt.

Jens Rohde var omringet af pressen lørdag aften på Venstres landsmøde.

Bandet Party Maskinen var i fuld gang med at spille op i festsalen. Hovedretten var lige blevet serveret.

Så forsvandt Jens Rohde.

Herefter forsvandt en politisk redaktør.

Og så endnu en politisk redaktør med 20 journalister efter sig.

Mens 1.300 medlemmer af Venstre lørdag aften fejrede partiet og hinanden på landsmødet, sad Venstres EU-profil Jens Rohde i krisemøde på 1.sal i Herning Kongrescenter på grund af en kontroversiel kronik om EU's fremtid.

Et møde, der endte med at udskyde Venstres valg af spidskandidat til Europaparlamentet, som Jens Rohde ellers var kørt i stilling til.

Selv om både TV 2 News og alle de andre medier gik i breaking, er det langt fra alle Venstre-medlemmer, der søndag morgen kender til dramaet.

- Jeg tror, det er noget, medierne kører op. Det, jeg har læst, er ikke så banebrydende. Jeg vidste ikke, at man har droppet valget af spidskandidat, siger Søren Greve, Venstre-medlem fra Hobro.

En naturlig konsekvens

Søndag formiddag vedtog landsmødet, at Venstre først om et år vælger deres spidskandidat.

En naturlig udvikling oven på lørdagens drama, mener tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard.

-

Det er en naturlig konsekvens af det, Jens Rohde har foreslået. Han er den eneste, der har stillet sig til rådighed som spidskandidat, så det finder jeg helt naturligt. Det giver os et års tid til at fundere lidt mere over, hvad det er, vi står overfor, siger Tina Nedergaard, der nu er borgmesterkandidat i Mariagerfjord Kommune.

Medlemmer: Er Rohde den rigtige?

Andre medlemmer af Venstre stiller nu spørgsmålstegn ved, om Jens Rohde er den rigtige til at stå i spidsen for Venstre i Europaparlamentet.

- Det er en god idé at vente lidt og kigge i egne rækker, så man er sikker på, det er den rigtige kandidat for Venstre, siger Inge Midtgaard, delegeret.

Samme holdning deler Bent Dyssemark, medlem fra Otterup på Nordfyn.

- Jeg kan være i tvivl, om han er den rigtige spidskandidat. Feltet er efter min mening helt åbent nu, siger Bent Dyssemark.

Facebook
Twitter