V-ministre indkaldte til pressemøde for at kritisere Socialdemokratiet

De tre ministre mener, at en socialdemokratisk regering vil gøre Danmark mere attraktivt for asylansøgere.

Her til formiddag havde Venstre indkaldt til pressemøde, hvor tre ministre advarede kraftigt imod konsekvenserne af en ny socialdemokratisk regering.

Til stede var udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Med sig havde ministrene flere papskilte, der illustrerede, at der ville komme flere flygtninge til landet, at udgifterne ville stige, at det ville gå ud over velfærden og så videre, hvis Socialdemokratiet kommer til magten.

I velkomsten, som Inger Støjberg leverede, henviste ministrene til udmeldingen fra De Radikales partiformand, Morten Østergaard (R), der kræver, at Socialdemokratiet skal tage et opgør med centrale dele af det såkaldte paradigmeskifte, hvis partiet skal bakke op om Mette Frederiksen som statsminister.

- Det vil i sig selv gøre Danmark til et mere attraktivt sted at komme som asylansøger, og det vil være dybt skadeligt for integrationen, lød det fra Inger Støjberg med henvisning til kravet, som Mette Frederiksen har afvist.

'Det spørgsmål forstår jeg sådan set ikke'

Efter de tre ministre havde brugt små 20 minutter på at advare mod en socialdemokratisk regering, blev der åbnet op for spørgsmål fra salen. Ganske kritiske spørgsmål:

Nærmer det sig ikke misbrug af regeringsmagten og jeres embedsmænd, at I så åbenlyst fører valgkamp, selvom der, så vidt jeg ved, ikke er kommet en valgdato endnu?

- Det spørgsmål forstår jeg sådan set ikke. Det er vel på sin plads, at vi fortæller, hvilke konsekvenser, der vil være ved at skifte kurs nu. Vi bliver jo nødt til at forholde os til, hvad det er, Morten Østergaard stiller Danmark overfor nu. Og det er konsekvensen, det vi ser her. Så jeg vil sige, at det da ville være mærkeligt, hvis vi ikke svarede på det. Hvis jeg som udlændingeminister ikke svarede på det, forklarede Inger Støjberg.

Men der er jo nogle særlige spilleregler for, hvordan man agerer som minister, når først der er udskrevet valg, og vi har altså ikke fået en valgdato endnu, og alligevel agerer I som om, at I er i valgkamp?

- Ethvert parti fremlægger vel sin politik? Morten Østergaard har fremlagt De Radikales politik, Socialdemokratiet er lidt mere uklare, må man sige, på en række felter. Det kan vi også se på beskæftigelsesområdet, og nu fremlægger vi så vores. Og det man ved, det er jo, at man får en fortsat stram kurs på udlændingeområdet, hvis det er os, der fortsætter, forklarede Inger Støjberg.

'Det her har jo sådan set mere folkeoplysningskarakter'

Men I fremlægger vel ikke jeres politik? I fremlægger en hel masse om, hvad I tror, der vil ske, hvis Socialdemokratiet kommer til magten?

- Men det her har jo sådan set mere folkeoplysningskarakter, og derfor er det også godt, at så mange har fundet vej til at komme her i dag. Prøv, at hør her. Stop nu. Vi er i Venstres gruppeværelse, vi er tre venstreministre, vi har ikke fabrikeret de her spørgsmål og svar. De er stillet. Det er fuldstændig en del af den politiske debat. Og det er klart, at der da godt kan være nogen, der er kede af at se de her svar, det kan jeg da godt se, for det er nogle ret store tal, forklarede Troels Lund Poulsen.

- Så vi ønsker sådan set kun at få en god konstruktiv dialog, hvor vi får tallene på bordet, for så kan folk forholde sig til, om det er den ene eller anden vej. Der er intet at komme efter her. Vi er i vores gode ret til at tage en politisk debat, så det er ikke noget med misbrug af noget som helst.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk