V og K splittede om homoægteskaber

Flere borgerlige politikkere vil i dag stemme imod regeringens forslag om at ligestille ægteskaber mellem homoseksuelle. Et flertal er dog for.

- Hvad er det, der er så forfærdeligt ved at konstatere, at et ægteskab er mellem en mand og en kvinde? Spørger Søren Pind op til den endelige afstemningen om regeringens lovforslag om vielse af homoseksuelle.

Venstre og de konservative fritstiller i dag deres medlemmer, når der skal trykkes på stemmeknappen - for eller imod vielser af homoseksuelle i Folkekirken. På forhånd er der store interne uenigheder.

Hos formanden for Venstre er der ingen tvivl.

- Ja, selvfølgelig kan kirken bruges til at give retskraft til et sådan ægteskab. Og det ønsker jeg, at kirken skal kunne, siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske.

For politisk korrekt

Men andre i Venstres folketingsgruppe er lodret uenige.

- Hvad er det, der er så forfærdeligt ved at konstatere, at et ægteskab er mellem en mand og en kvinde? Det er en udvanding af sproget, og en tilpasning af sproget, der er for politisk korrekt. Jeg gider ikke være med til det, siger Søren Pind ifølge Berlingske

Han bakkes op af tidligere kirkeminister Birthe Rønn Hornbech, som under førstebehandlingen af lovforslaget lod forstå, at loven truer den danske kulturarv.

- I dag forsøger regeringen at med et pennestrøg at udslette en ældgammel kultur og folkelig teologisk selvforståelse, nemlig at vi er to køn. Og at vi er mindretal og flertal, sagde hun.

Kønsneutralitet

Hos de konservative er der heller ikke fælles fodslag.

- Det store problem er, at man lægger op til, at ægteskabslovgivningen skal være kønsneutral. Det er jeg simpelthen modstander af, siger den tidligere konservative leder Lene Espersen, der stemmer imod.

Hun støttes ikke i det synspunkt af den nuværende leder Lars Barfoed.

- Det centrale i lovforslaget er jo stadigvæk, at give de homoseksuelle lov til at blive viet i kirken, siger han.

Trods de store interne uenigheder i spørgsmålet ventes et flertal af V- og K-medlemmerne i dag at stemme for vielser af homoseksuelle i Folkekirken.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk