V om permanent håndværkerfradrag: Kan ikke love noget

Mens Venstre generelt er positivt stemt over for det omdiskuterede håndværkerfradrag, er socialdemokraterne imod.

Jacob Jensen er glad for, at et flertal i Folketinget fortsætter den såkaldte boligjobordning frem til 2018. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Venstres finansordfører Jacob Jensen siger, at partiet er positivt stemt over for boligjobordningen også kendt som håndværkerfradraget.

Men det er endnu for tidligt at vurdere, om ordningen skal gøres permanent, siger han.

- Jeg sidder ikke her og lover, at vi kan gøre den permanent. Foreløbigt er jeg rigtig glad for, at vi har fået et bredt flertal i Folketinget, som vil fortsætte boligjobordningen endnu et par år.

- Det gør selvfølgelig, at vi har tid til at vurdere, hvilken beskæftigelseseffekt der kommer ud af den fortsættelse, siger han.

I dag har tænketanken Kraka foreslået, at håndværkerfradraget skal gøres permanent, og at loftet fra 15.000 kroner skal fjernes.

Socialdemokraterne deler ikke samme positive holdning til håndværkerfradraget.

Partiet er allerede nu klar til at skyde idéen om en permanent ordning ned, siger partiets skatteordfører Jesper Petersen.

- Vi synes, at pengene er bedre brugt på at forbedre vores kernevelfærd – vores sygehuse, vores daginstitutioner, skoler osv. frem for at indføre et slags permanent statsligt tilskud til byggebranchen, siger han.