V-ordfører om Schweiz: Danmarks flygtninge-løsning er ikke unik

I Schweiz skal formuende flygtninge betale deres ophold. Det glæder V, men det får ingen betydning for Danmark

Det kommer ikke til at ændre på vores lovforslag, siger Marcus Knuth om de nye oplysninger fra Schweiz. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

At Schweiz også fratager flygtninge deres værdier, ændrer ikke noget i regeringens lovforslag om, at danske myndigheder skal kunne beslaglægge flygtninges formue, for at de selv skal betale deres ophold.

Det fortæller Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth.

- Det kommer ikke til at ændre på vores lovforslag, for vi har præciseret det så fint, som vi kan, siger han til Ritzau.

En talskvinde fra de schweiziske flygtningemyndigheder, SEM, fortæller, at hvis asylansøgeren forlader landet igen inden syv måneder, vil de få returneret de beslaglagte værdier.

Spørger man Marcus Knuth, afviser han dog, at det vil blive aktuelt i Danmark.

- Man skal passe på at sammenligne, hvad Schweiz og Danmark gør. Vores lovforslag ser ud, som det gør, siger han.

Marcus Knuth anser sammentræffet som et tegn på, at de danske flygtningestramninger ikke er så slemme, som kritikere gør dem til.

- Danmark er før blevet kritiseret for noget, som andre europæiske lande har gjort i lang tid, eller som de selv kommer til at tage i brug.

- Det viser, at Europa som helhed står i en presset situation, og at de løsninger, Danmark kommer med, ikke er unikke, siger Marcus Knuth.

/ritzau/