V-profil: DF'ers indlæg burde dømmes ude af hele Folketinget

Europaparlamentariker Jens Rohde (V) kritiserer Folketingets medlemmer for ikke at tage afstand fra DF'ers omstridte indlæg.

Venstres Jens Rohde kalder DF'ers indlæg om afbrænding af asylcentre "grotesk". (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Venstres europaparlamentariker Jens Rohde blander sig nu i sagen om DF'eren Dorthe Ullemoses omstridte indlæg, hvor hun udtrykker, at det var forventeligt, at svenskerne er begyndt at brænde asylcentre ned.

På sin Facebook-profil langer Rohde kraftigt ud efter hele Folketinget.

- Indlægget her er i sig selv grotesk. Men værre er det, at det ikke kan tolkes som andet end normskred, at ikke HELE Folketinget føler trang til at dømme det her langt, langt, laaaaangt ude, skriver han.

- Havde en udlænding skrevet noget lignende med omvendt fortegn, ville vedkommende være blevet udvist, og politikerne ville have kappedes om at stramme reglerne for ophold, kontanthjælp og terror. Det er simpelthen et uhyggeligt tankesæt, artiklen giver udtryk for, skriver Jens Rohde.

Dorthe Ullemose har præciseret på sin Facebook-profil, at "afbrændingerne er frygtelige, og jeg kan ikke kraftigt nok tage afstand fra enhver form for hærværk og vold", men har også gjort det klart, at hun står inde for, hvad hun har skrevet i det oprindelige indlæg.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, oplyser til DR Nyheder, at sagen ikke får konsekvenser for Dorthe Ullemose, og at hendes præcisering er god.

DR Nyheder har talt med Dorthe Ullemose, men ønsker ikke at lade sig interviewe og henviser til sit Facebook-indlæg.

https://www.facebook.com/jensrohdedk/posts/926765700743215 https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1058881750829015