V-profil om politikerløn: 'Pia Kjærsgaard har været alle pengene værd'

Karsten Lauritzen vil hverken hæve eller sænke politikernes generelle lønniveau.

Debatten om politikernes pensions- og lønvilkår er igen blusset op, efter at Socialdemokratiet og Venstre i sidste uge åbnede op for at forhandle en ny aftale for politikernes løn.

Men man skal passe på med at svække vilkårene for meget, advarer Venstres Karsen Lauritzen. Politikere som Pia Kjærsgaard (DF) må nemlig stå model til meget, lyder det fra den tidligere skatteminister.

- Jeg synes, at for eksempel Pia, som har fået en minister-lignende løn som formand for Folketinget, har været alle pengene værd, siger den tidligere skatteminister i Det Politiske Talkshow.

Det er især det hårde arbejdsliv, som retfærdiggør en god løn.

- Når man kigger på, hvad du har lagt ryg til, hvad du har måttet ofre for at gå ind i politik, så synes jeg, det er yderst rimeligt, den løn du har fået. Og jeg synes også, det er yderst rimeligt, den løn ministre får i dag. Så jeg synes ikke, man skal sætte det op, men jeg synes heller ikke, man skal forringe det.

Karsten Lauritzens partifælle Kristian Jensen, der også er tidligere næstformand for partiet, har på Facebook opfordret til, at man hæver lønnen for ministre. Det er Pia Kjærsgaard dog ikke klar til.

- En minister får jo mere end et folketingsmedlem - de får over en million allesammen. Så jeg forstår det simpelthen ikke.

Du kan se hele programmet her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk