V-spidskandidat: Det er for at gøre uret ret igen

Cecilia Lonning-Skovgaard (V) vil nu betale for lån af lokaler på Københavns rådhus.

Venstres spidskandidat i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (til venstre), vil betale for lokaler på Københavns rådhus, som hun lånte gratis til sin bryllupsreception for fem år siden. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Venstres spidskandidat i København, Cecilie Lonning-Skovgaard, vil nu betale penge for lån af rådhusets lokaler, da hun holdt bryllupsreception for mere end fem år siden.

Det er nemlig ikke rimeligt, at hun og andre politikere kan låne lokalerne gratis, mens almindelige borgere skal betale for det, siger hun nu:

- Der skal ikke være forskel på almindelige københavnere og politikere, og derfor jeg har også af flere omgange rykket for at få en regning for at få lov til at betale for lokalerne.

Ifølge Cecilia Lonning-Skovgaard rettede hun henvendelse til kommunen for første gang for syv uger siden for at høre, hvad beløbet ville blive:

- Det har jeg ikke fået svar på endnu. Jeg har to gange efterfølgende rykket for at få en regning. Så snart jeg får den regning, så bliver den betalt, siger hun.

Den tidligere radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anne Mee Allerslev, gik af i sidste måned, efter det blandt andet kom frem, at hun også havde lånt rådhusets lokaler gratis til sin bryllupsreception.

Afventede ellers undersøgelse

Indtil nu har Cecilie Lonning-Skovgaard holdt fast i, at hun afventede den interne og eksterne undersøgelse af sagen. Men nu har hun alligevel besluttet, at pengene skal betales tilbage:

- Jeg kan godt se, at det er det rigtige at gøre. Og hvis jeg skulle holde en ny reception, så ville jeg heller ikke acceptere at få stille lokalerne til rådighed gratis, siger hun.

Det er jo fem år siden. Hvorfor betalte du ikke bare pengene dengang?

- Dengang besluttede gruppeformandskredsen, at ikke bare jeg, men også andre kunne bruge lokalerne vederlagsfrit. Så det var ikke en diskussion, der var oppe dengang.

Men selv om gruppeformanden havde truffet den beslutning, så kunne du vel godt som ene politiker selv gå ud og sige: jeg vælger simpelthen at betale for de her lokaler?

- Det er fem år siden. Jeg tror måske, at tiden var en anden dengang. Og det var den beslutning, som gruppeformandskredsen traf. Jeg er også blevet klogere, og jeg siger nu i dag entydigt til københavnerne: Så snart jeg får regningen, så betaler jeg den.

Er det for at please vælgerne?

- Det er for at gøre uret ret igen, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hvis det ikke havde været for sagen med Anne Mee Allerslev, havde du så betalt pengene tilbage?

- Hvis det var kommet frem nu, og jeg var blevet bedt om at betale, så havde jeg gjort det, ja.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter