V: Vi har fundet fejl i vores oplysninger om partistøtte

Venstre modtog 70.000 kroner i partistøtte i 2012, som først blev indberettet i foråret 2014.

Venstres partisekretær Claus Richter bekræfter, at partiet ikke har bogført en donation på 70.000 kroner fra Kopenhagen Fur

Venstres partisekretær, Claus Richter, erkender overfor Ritzau, at partiet i 2012 modtog omkring 70.000 kroner i partistøtte fra minkavlernes selskab Kopenhagen Fur, som først blev indberettet i 2014.

Partiet var i tvivl om, hvorvidt beløbet skulle indberettes og rettede derfor henvendelse til Skat, der oplyste, at det var en fejl ikke at indberette det.

Derpå indberettede Venstre partistøtten i et brev til Indenrigsministeriet den 20. maj i år.

Indberettet til indenrigsministeriet

Ifølge partistøttelovgivningen skal donorer, der giver over 20.000 kroner, ellers stå opført i regnskabet.

- Det er rigtigt, at vi i forbindelse med gennemgåelsen af regnskabet har spurgt ind til, hvad vi kunne betragte som partistøtte. I den forbindelse er der et beløb fra Kopenhagen Fur, som vi skulle indberette.

- Det er nogle spørgsmål, som vi har stillet til Skat tilbage i foråret. Vi blev opmærksomme på fejlen og har selv indberettet det til Indenrigsministereriet, som er den relevante myndighed, siger Claus Richter.

Har ikke betalt for tøj

Spørgsmål: Er det Kopenhagen Fur, der har sponseret en del af Lars Løkkes garderobe på 152.000 kroner?

- Nej, Kopenhagen Fur har givet et bidrag til Venstre til valgkampsaktiviteter.

- Der er ikke tale om at skjule noget. Der er tale om, at vi har fundet ud af, at bidraget burde være indberettet. Det kommer lang tid før den sag, som Venstre har været genstand for de seneste to uger.

/ritzau/