V vil udbygge veje for en milliard

En stribe landveje i Vestjylland og på Sjælland skal udbygges fra et spor i hver retning til sammenlagt tre spor. Venstre er klar til at ofre en milliard kroner på vejene.

Det giver en mere rolig kørsel, hvis bilisterne ved, at det er muligt at overhale, mener Venstre. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

Venstre er parat til at ofre en milliard kroner på at udbygge hovedvejene i Vestjylland og på Sjælland. Forslaget vil blive en del af partiets udspil til en trafikaftale i 2011.

Venstre ønsker at udbygge flere landeveje, der i dag kun har et enkelt spor i hver retning, til tre spor på flere steder.

Tre spor giver ro

- Hvis du ligger og kører 50 eller 60 km/t bag en traktor eller langsom lastbil, så bliver du til sidst frustreret, og trækker ud og overhaler. Det er dødsensfarligt. Hvis vejen er tresporet en gang imellem, så har du ro i sjælen, for du ved, at du kan komme forbi om et par kilometer. Derfor øger det både trafiksikkerhed og fremkommeligheden, siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Danmark kommer i balance

Han peger eksempelvis på Rute 11, der går mellem Tønder og Aalborg og Rute 22 mellem Kalundborg, Slagelse og Næstved som vejstrækninger, der skal udbygges.

- Det er en nødvendighed for at få et Danmark i balance, så vi også kan få udvikling og job i vores udkantsområder. Hvis vi kun investerer der, hvor der er rigtig meget trafik, så får vi et land, der bliver totalt skævvredet, siger Kristian Phil Lorentzen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk