Værdikommissionen nedlægges

Kommission skulle i 2012 drage en konklusion om danskernes værdier. Men S-R-SF-regeringen vil hellere bruge pengene på noget andet.

Biskop Elisabeth Dons Christensen synes det er ærgerligt, at værdikommissionen nu nedlægges. (Foto: Anders Laugesen- DR © DR)

I den første uge af oktober 2011 sad en gruppe mennesker og forhandlede bag lukkede døre på luksushotellet Crowne Plaza i Ørestad og trådte siden offentligt frem på Christiansborg og i ministerierne i det indre København.

I den selvsamme uge rejste en anden gruppe mennesker af sted til Rødding, Kalundborg, Frederikshavn, Horbelev og fem andre danske lokaliteter for at møde danskerne og tale med dem om, hvilke værdier der er afgørende i livet.

Nu har den første gruppe, regeringspartierne S, R og SF, besluttet at opløse den anden, Værdikommissionen, idet bevillingen på seks millioner kroner til kommissionens arbejde er strøget på finansloven, skriver Kristeligt Dagblad.

Skulle bidrage til åben og bred folkelig debat

Dermed nåede Værdikommissionen kun at eksistere i halvdelen af den planlagte levetid, idet den i efteråret 2010 blev nedsat for at "bidrage til en åben og bred folkelig debat om positive værdier i det danske samfund".

- Vi har altid syntes, kommissionen var overflødig og ikke værd at bruge penge på, siger kulturordfører Flemming Møller Mortensen (S), som minder om, at pengene kun blev afsat på 2011-finansloven, fordi VKO-blokken havde brug for kristendemokraten Per Ørum Jørgensens stemme, og Værdikommissionen var et af hans krav.

Formand ærger sig

Kommissionen har ellers tilrettelagt en undersøgelse, som debatmøderne indgår i, med henblik på om et år at udgive en rapport eller bog, der med kommissionsformanden, biskop over Ribe Stift Elisabeth Dons Christensens, ord kunne uddybe og kvalificere vores viden om danskernes værdier.

- Det er meget ærgerligt. Jeg synes, vi er kommet langt med et stykke arbejde, som både den gamle og den nye regering og ikke mindst samfundet kan have gavn af, siger Elisabeth Dons Christensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk