Boom i personlige stemmer: Messerschmidt slår Poul Nyrups valgrekord

Dansk Folkepartis spidskandidat ved europaparlamentsvalget, Morten Messerschmidt, har slået tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussens rekord fra 2004-valget.

Morten Messerschmidts danser sig gennem rekorderne. (© Scanpix)

Morten Messerschmidt er den danske politiker, der har fået flest personlige stemmer ved et europaparlamentsvalg.

Dansk Folkepartis spidskandidat har netop slået tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussens (S) rekord fra 2004 på 407.966 personlige stemmer.

Alle stemmer er endnu ikke optalt, og Morten Messerschmidt vil derfor fortsat få flere personlige stemmer.

Men allerede da godt 70 procent af de personlige stemmer var talt op, stod det klart, at Messerschmidt alene har trukket flere stemmer ved valget end hele Venstre til sammen.

26,6 procent af stemmerneMorten Messerschmidts popularitet har ligeledes trukket tre af hans partifæller med i Europa-Parlamentet, da partiet fik 26,6 procent af stemmerne ved valget.

Dansk Folkeparti fik fire dermed fire mandater og vil blive det største danske parti i Bruxelles. Anders Vistisen, Jørn Dohrmann og Rikke Karlsson ser ud til at følge Messerschmidt til EU

Til sammenligning fik Socialdemokraterne tre mandater, Venstre to mandater og Radikale Venstre et mandat.

OverblikketSelv om der fortsat mangler at blive talt en del af stemmerne op, ser det ud til, at spidskandidaterne fra de valgte partier, bliver valgt ind.

Morten Messerschmidt kan dermed se frem til at sidde i Europa-Parlamentet sammen med Jeppe Kofod (S), Margrete Auken (SF), Ulla Tørnæs (V), Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU), Bendt Bendtsen (K) og Morten Helveg Petersen i de kommende år.

Danmark skal ikke ud af EU

Under partilederdebatten umiddelbart efter valgets afslutning i går var Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl også klar i mælet, når det kom til partiets succes ved europaparlamentsvalget.

- Vi har gjort det klart, at Danmark ikke skal ud af EU. Valget er et udtryk for, at mange danskere siger, at det er fint at være med i EU, men at EU skal bestemme mindre, sagde han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk