Facebook indfører ny knap til EP-valget

På søndag kan du med et klik på en ny Facebook-knap vise vennerne, at du stemmer til europaparlamentsvalget.

Facebook lancerer en ny knap i forbindelse med europaparlamentsvalget 2014.

Facebook lancerer i dag en ny funktion – en 'jeg er en vælger'-knap.

Den giver vælgerne i EU's 28 medlemslande mulighed for at bekendtgøre, at de har stemt ved europaparlamentsvalget, eller at de har tænkt sig at gøre det.

Knappen vil være placeret i toppen af Facebook-siden, hvor den vil opfordre brugerne til at dele med deres venner, at de vil stemme eller har stemt til valget.

- Mere end en ud af tre vælgere i den europæiske union er aktiv på Facebook, og 'Jeg er en vælger'-knappen er derfor en af de mest efterspurgte funktioner, vi har fået fra politiske kampagner i Europa, fortæller Elizabeth Linder, Facebooks politiske specialist i Europa, Mellemøsten og Afrika i en pressemeddelelse.

Mens europaparlamentsvalget officielt er skudt i gang i dag med valgsteder, der er åbnet i Holland og Storbritannien, vil danskerne dog først få mulighed for at trykke på knappen søndag, hvor de danske valgsteder åbner.

Skal give vælgerne lyst til at stemme

'Jeg er en vælger'-knappen blev første gang rullet ud i USA ved det seneste præsidentvalg i 2012, og foruden knappens debut ved dette års europaparlamentsvalg, vil funktionen også blive synlig på Facebook ved de valg, der i år finder sted i blandt andet Sydkorea, Brasilien og New Zealand samt ved USA's midtvejsvalg i november.

Ifølge Facebook selv skal knappen gøre det lettere for det sociale medies brugere at interagere med de statsledere, som hver dag foretager politiske beslutninger, der i sidste ende påvirker vælgernes hverdag.

- Vi ved fra forskningen, at når folk på Facebook ser, at deres venner har deltaget i valget, så bliver de selv mere motiverede til at stemme og deltage i de politiske beslutninger, siger Elizabeth Linder fra Facebook.

FacebookTwitter