GUIDE Sådan finder du ud af hvad Facebook ved om dig

Det kræver kun få klik at downloade Facebooks rapport med data om dig.

Med få klik kan du downloade en rapport med din Facebook-data.

Facebook ved mere om dig, end du tror. Men vil du have en indikation af mængden af data, som firmaet har lagret om dig, så kan du downloade en rapport på få minutter.

Du skal gøre det via en computer og ikke mobiltelefonen, men der kræver kun et par klik, så kan du snage i dine egne oplysninger.

Personlige annoncer

Rapporten består af en række mapper med forskellige oplysninger, og udover de data, som du selv har uploadet til Facebook som for eksempel billeder og videoer, så er der også et par andre mapper, som er interessante at kigge i.

I mappen 'Ads' finder du en lang liste af stikord, som Facebook kobler til dig, når de skal servere annoncer.

Formålet er, at du dermed får mere skræddersyede annoncer vist, når du surfer rundt på det sociale medier, men bedøm selv, om de rammer plet på dig.

Under stikordene kan du også se en liste over de annoncer, som du allerede har klikket på, når du har set dem på Facebook. Det husker tjenesten også til fremtidig brug.

Se dine tidligere venner

I mappen 'Friends' kan du se en udførlig liste over dine Facebook-venner, og længere nede i dokumentet kan du se listen over de venner, som du har fjernet i tidens løb. Hvis du har fjernet nogen.

I mappen 'Settings' kan du desuden få et hurtigt overblik over, hvad dine venner kan se om dig samt hvilke oplysninger om dig, der er offentligt tilgængelige.

Det er også i 'Settings', at du kan se en liste over de Facebook-venner eller -sider, som du har trykket 'skjul' ved, så du ikke længere ser deres indhold i dit nyhedsfeed, når du tjekker Facebook.

Sådan downloader du rapporten:

1: Klik på den lille pil helt oppe i højre hjørne og vælg 'Indstillinger'.

Her kan du downloade en rapport med oplysninger, som Facebook har om dig. (© Screenshot fra Facebook.com)

2: Derefter klikker du på linket 'Download en kopi af dine Facebook-data'.

Her kan du downloade en rapport med oplysninger, som Facebook har om dig. (© Screenshot fra Facebook.com)

3: Klik på 'Download arkiv' og bekræft din adgangskode.

Her kan du downloade en rapport med oplysninger, som Facebook har om dig. (© Screenshot fra Facebook.com)

4: Herefter vil Facebook samle deres data om dig. Efter nogle få minutter er rapporten klar, og du vil modtage et link på den email-adresse, som du bruger til at logge på Facebook. Via linket i emailen, finder du rapporten med dine Facebook-data.

Facebook
Twitter