Svinekrig: Mindst 43 svenske butikker deltager nu i boykot

En landsdækkende supermarkedskæde har nu meldt ud, at de dropper dansk svinekød i alle butikker.

DR Nyheder har kendskab til mindst 43 butikker, der ikke længere sælger dansk svinekød.

Halekupering, forbrug af antibiotika og fire danske dødsfald af svinebakterien MRSA er voldsomt diskuteret i Sverige lige nu. Svenske politikere beskylder nemlig danske landmænd for at slække på dyrevelfærden.Det har fået en række individuelle butikker inden for kæderne ICA og COOP til at boykotte danske koteletter, bacon og fars.

Og nu tager den svenske boykot for alvor fart. Bergendahls melder nemlig som den første kæde officielt ud, at de fjerner dansk svinekød fra hylderne i alle deres City Gross-butikker.

DR Nyheder har på nuværende tidspunkt kendskab til mindst 43 butikker, der ikke længere sælger dansk svinekød fra deres kølediske.Intet svensk overblikBrancheorganisationen Svensk Dagligvaruhandel bekræfter, at samtlige af landets City Gross-butikker har sløjfet det danske svinekød:- Jeg ved, at der er en række ICA-butikker, som boykotter dansk svinekød, og så hørte jeg i går nyheden om, at det også gælder for alle City Gross-butikker, skriver direktør Karin Brynell i en mail til DR Nyheder.

Men organisationen har ikke et generelt overblik over størrelsen af den efterhånden omfattende boykot.- Centralt har vi ikke foretaget nogen beslutning om boykot, men det er op til hver enkelt kæde og hver enkelt erhvervsdrivende at styre sit sortiment, lyder det i stedet fra direktøren.

Useriøs husdyrholdÅrsagen til boykotten i City Gross er ikke til at tage fejl af. En butikschef kalder den danske dyrevelfærd for useriøs:Det er en meget useriøs måde at drive husdyr på.Ove Fagerlund, butikschef- De (danske landmænd, red.) arbejder ret meget med antibiotika og overpumpning af dyrene, og også med at kupere halerne for at svinene ikke skal bide hinanden. Det er en meget useriøs måde at drive husdyr på, siger Ove Fagerlund, der er butikschef i en City Gross udenfor Stockholm, til SVT Nyheter.

Kommune tilslutter sig boykotCity Cross har butikker i 35 byer, og hidtil har otte individuelle butikker boykottet det danske kød.Derudover har supermarkedskæden ICA droppet dansk svinekød i deres eget bacon-mærke.Og Sveriges fjerdestørste kommune, Uppsala, er stoppet med at bruge dansk svinekød i daginstitutioner, skoler og på plejehjem.

Facebook
Twitter