Exit poll: Stor sejr til Socialdemokrater i København

Socialdemokraterne står til en fremgang i København på fire mandater, viser en exit poll fra DR Nyheder. Også de radikale går frem, mens taberne er Venstre. Dermed står Ritt Bjerregaard til at blive næste overborgmester i København.

Borgmesterkandidaterne Ritt Bjerregaard (S), Søren Pind (V) og Klaus Bondam (R). (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

Socialdemokraterne vinder slaget om København, viser en exit poll fra Epinion A/S lavet for DR Nyheder. Partiet går frem med fire mandater og står til i alt 20 pladser i Borgerrepræsentationen.

Dermed er spidskandidaten for Socialdemokraterne, Ritt Bjerregaard, næsten sikker på at blive den første kvindelige overborgmester i hovedstaden.

- Hvis tallene holder, ser det rigtig godt ud, siger Ritt Bjerregaard til DR Nyheder.

Radikal storby

Ifølge exit poll'en går de radikale frem med to mandater til syv, mens taberne er Venstre og SF. De radikales borgmesterkandidat, Klaus Bondam, glæder sig da også over de foreløbige tal.

- Jeg er meget tilfreds, det er jo en fremgang på næsten 4 procent. København ser ud til at blive en radikal storby, siger Klaus Bondam.

Venstre går tilbage

Venstre går tilbage med en eller to mandater, og det betyder, at spidskandidat Søren Pinds drømme om overborgmesterposten for alvor er falmet.

- Jeg tror, at der er lagt op til en heftig aften på Københavns Rådhus, sagde Søren Pind.

DR Nyheders exit poll viser, at Dansk Folkeparti kun går lidt tilbage. Dermed ser det ikke ud til, at den megen virak omkring partiets spidskandidat, Louise Frevert, får større betydning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk