Winnie Berndtson vil støtte de borgerlige

Den afgående miljøborgmester Winnie Berndtson forlader Socialdemokratiet på Københavns Rådhus og bliver løsgænger. Hun vil nu støtte den borgerlige fløj i konstitueringen. Socialdemokraterne risikerer at miste socialborgmesterposten.

Afgående miljøborgmester i København Winnie Berndtson forlader Socialdemokraterne og vil støtte de borgerlige. (Foto: © DR, DR)

Medlem af Borgerrepræsentationen i København Winnie Berndtson forlader Socialdemokratiet og bliver løsgænger. Hun vil nu støtte den borgerlige fløj i konstitueringen.

Dermed vakler den kommende overborgmester Ritt Bjerregaards borgmesterkabale i København. Den unge socialdemokrat Thor Grønlykke kan sandsynligvis vinke farvel til posten som socialborgmester i Københavns Kommune.

Partifællen Winnie Berndtson beslutning om i fremtiden at støtte den borgerlige fløj, kan give den konservative Mogens Lønborg en borgmesterpost.

Socialdemokratiet taber borgmesterpost

Ritt Bjerregaard siger til Ritzau, at Winnie Berndtsons beslutning sandsynligvis betyder, at Thor Grønlykke alligevel ikke bliver borgmester.

- Det er utroligt, at Winnie bidrager til, at en socialdemokrat risikerer at tabe en borgmesterpost. Nu bliver det Dansk Folkeparti, som kommer til at bestemme, hvem der skal have borgmesterposten, siger Ritt Bjerregaard.

Hun siger videre, at det ikke kommer bag på hende, at der lurede en konflikt med Winnie Berndtson, efter hun havde fået besked om, at hun ingen borgmesterpost fik.

- Men jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at hun stillede op uden at kunne samle de fornødne stemmer til et mandat, og så bagefter gik over og støttede de borgerlige, siger Ritt Bjerregaard.

Rudaizsky har ikke meldt ud

Finn Rudaizsky, som også har forladt Socialdemokratiet, vil i dag fortælle, hvem han støtter.

Han meldte sig i sidste uge ud af Socialdemokratiet efter 37 års medlemskab for at blive løsgænger. Det skete i protest mod, at et nyvalgt medlem af Borgerrepræsentationen efter Rudaizskys opfattelse støtter Hizb-ut-Tahrir.

Allerede efter Rudaiskys udmeldelse var det muligt, at hele kabalen om borgmesterposter i København måtte lægges om. Winnie Berndtsons udmelding har kun forstærket den teori.

Sidst på eftermiddagen er den endelige konstituering i Københavns Kommune klar.