93-årige Harry stiller op for hippieparti

Harry Ahlberg vil kæmpe for bedre forhold for de ældre.

Her et ældre billede af Harry Ahlberg. Det har ikke været muligt at få et nyere onsdag aften.

I 1920 blev Nordslesvig genforenet med det øvrige danske kongedømme.

Samme år - kun få år efter afslutningen af 1. Verdenskrig - blev Harry Ahlberg født i Sverige.

Nu 93 år efter stiller han op til det danske kommunalvalg, som afholdes den 19. november 2013.

Harry kæmper for de ældreHarry Ahlberg er den ældste kandidat i feltet, viser et udtræk fra KMD's valgsystem, der samler informationer om alle de kandidater, der stiller op til kommunalvalget.

Han er opstillet hos det anarkistiske hippieparti Kærlighedspartiet, hvor han er repræsenteret som nummer fem på listen både til kommunal- og regionsvalget - i henholdsvis Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

Det er sjette gang, at han stiller op til valg.

- Hans mærkesag er bedre forhold for de ældre, forklarer Allan Anarchos, der er spidskandidat for Kærlighedspartiet, da han bliver ringet op af DR Nyheder.

Spidskandidaten bliver nemlig nødt til at fortælle om Harry Ahlberg, da den 93-årige bygningsingeniør ikke selv har nogen telefon, og det ikke har været muligt at arrangere et interview onsdag aften.

- Han er en stille, rolig og meget venlig svensk mand, som har boet her i de sidste 50 år, og så er han formentlig Danmarks ældste anarkist, fortæller Allan Anarchos om Harry Ahlberg.

Ud over at være bygningsingeniør har Harry Ahlberg en omfattende forfatterkarriere bag sig og er medlem af Dansk-Svensk Forfatterselskab.

Blev forelsket i Danmark

Han kom til Danmark for cirka 50 år siden, og han forelskede sig dengang i en dansk pige, som han senere fik barn med. Han har boet her lige siden.

Kærlighedspartiet arbejder for et direkte demokrati og for det, som partiet kalder befrielsen af Christiania.

#kv13

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk