Baneløberen John Erik: Jeg savner en temperamentsfuld debat

Spidskandidat for Velfærdslisten i hovedstaden fortryder ikke, at han sprang op på scenen og afbrød en politisk debat i DR Byen.

Det er dagen derpå for John Erik Wagner. Han er spidskandidat for Velfærdslisten i København, og i går aftes sprang han op på scenen under valgdebatten Demokratiets Aften på DR1 for øjnene af en fyldt koncertsal i DR Byen og alle TV-seerne.- Hvorfor skal vi lokallister sidde her som statister i vores egen valgkamp? Kan I fortælle mig det? råbte han på scenen, inden han blev ført væk af blandt andet Liberal Alliances paneldeltager, Lars Boje Mathiesen.Og selv om han fik afbrudt en politisk debat, fortryder han ikke noget her efter en nats halvdårlig søvn:- På en måde er jeg glad, men på en måde er jeg også lidt ked af, at det var det, der skulle til. Jeg sad nede i salen og tænkte, at det her gad jeg ikke være med til. Jeg synes bare, det er for meget at se og høre de samme partier sige det samme igen og igen. Det har ikke noget med demokrati at gøre, siger John Erik Wagner til dr.dk.

Hver fugl må synge med sit næbHar det noget med demokrati at gøre, når man løber op på en scene og afbryder en debat?- Jeg vil sige det sådan: Jeg savner en mere temperamentsfuld debat. Lidt mere som ovre i England. Jeg sad og kiggede på deltagerne i går og kom til at tænke på en flok dresserede får. De var skolet til at sige det samme igen og igen. Som man siger: Enhver fugl må synge med sit næb.John Erik Wagner havde ikke planlagt at springe op på scenen, fortæller han. Men han blev rasende over, at ingen af landets lokallister deltog i debatten på scenen.- Jeg fortryder ingenting. Jeg sad nede i salen og mærkede blodet boble - og så sprang jeg op på scenen. De store partier har monopol på den politiske debat - hvorfor skal de etablerede partier altid have ordet? De repræsenterer hele landet - det her er et lokalvalg, og derfor stemmer folk også lokalt.

Dårlig reklame er bedre end...Ifølge John Erik Wagner selv har han prøvet at få sit budskab i medierne før - men uden ret meget held. Nu må man sige, at budskabet er nået ud, og det tror han godt kan ende med noget positivt.- Da jeg stod udenfor DR Byen, efter jeg var blevet smidt ud, ringede Ekstra Bladet og BT. Jeg tænkte: Er det det sådan noget her, der skal til, før medierne ringer? Det er jo lidt trist. Men det Velfærdslisten arbejder for er at lave en ny valglov, for som det er i dag, favoriserer valgloven de store partier.Hvilke reaktioner har du fået?- Da jeg kom hjem i går lå der 39 beskeder til mig på Facebook, og alle var positive. Nogle skrev, at det var en politisk aktion.

Luk jobcentreneJohn Erik Wagner er 50 år og single. Han arbejder ikke kun for at ændre valgloven - han vil også have lukket alle jobcentrene, have bedre dyrevelfærd, gratis tandlæger og så vil han have indført klinikker for kønssygdomme i Region Hovedstaden.Han har arbejdet som skraldemand i seks år - lige nu opgiver han sit erhverv som udenfor arbejdsmarkedet.Han er cowboy i sin fritid.Om kort tid bringer dr.dk en artikel, hvor valgforsker Robert Klemmensen forholder sig til John Erik Wagners kritik af, at lokallisterne ikke kommer nok til orde i den politiske debat.#kv13 #rvhovedstaden #kbhpol

Facebook
Twitter