Bundsgaard fik flere stemmer end Wammen

Med over 39.000 personlige stemmer slår Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard sin forgænger Nicolai Wammens stemmetal ved sidste valg.

Med over 39.000 personlige stemmer slår Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard sin forgænger Nicolai Wammens stemmetal ved sidste valg. (Foto: Kasper Thulstrup- DR)

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard fik et meget flot personligt valg.

Han fik 39.237 personlige stemmer, og det er over 600 stemmer flere end hans partifælle og forgænger i borgmesterstolen Nicolai Wammen for 4 år siden.

Overvældet

- Det er fuldstændig overvældende, at så mange satte deres kryds ved mig, siger Jacob Bundsgaard.

- Og det store stemmetal forpligter, det er på med arbejdstøjet - og benhårdt arbejde de næste fire år med at leve op til tilliden, siger han.

Jacob Bundsgaard er dog ikke den borgmester i Aarhus, der har fået flest personlige stemmer. Tilbage i 2005 fik Venstre borgmester Louise Gade 42.697 personlige stemmer.

Niels Borring større stemmesluger

Og ved dette valg er det Favrskovs socialdemokratiske borgmester Nils Borring, der forholdsvis har fået flest personlige stemmer.

Hele 23,3 procent af alle stemmerne i Favrskov i gået til ham - Jacob Bundsgaard har fået 21,4 procent af stemmerne i Aarhus.