C anklager Frank Jensen for bolighykleri

Det er hyklerisk, når overborgmester Frank Jensen lover 3000 nye ungdomsboliger, mener de Konservative.

De Konservatives politiske leder i København, Jakob Næsager, kalder det hyklerisk, når overborgmester Frank Jensen lover 3000 nye ungdomsboliger (© DR)

Tusindvis af studerende har hvert år problemer med at finde et sted at bo i forbindelse med studiestart, og derfor er ungdomsboliger blevet et centralt emne i kommunalvalgkampen.

Blandt andet har københavns socialdemokratiske overborgmester, Frank Jensen, lovet 3.000 nye ungdomsboliger - men det er hyklerisk, mener De Konservatives politiske leder i København, Jakob Næsager, i dagens metroxpress.

De 200 millioner kroner, kommunen har sat af til almene boliger næste år, skal nemlig deles mellem ungdomsboliger og familieboliger, og da netop De Konservative i sidste uge foreslog at bruge alle pengene på ungdomsboliger, stemte samtlige andre partier imod.

- Studerende har typisk en lav indkomst, så de har mere brug for billige boliger end familier, der ofte er folk i arbejde, siger Jakob Næsager til avisen.

Valgkampens største bluffnummer

I forbindelse med budgetforhandlingerne foreslog De Konservative sammen med Venstre dog, at 200 millioner kroner til almene boliger skulle barberes ned til blot 60 millioner.

Det får overborgmester Frank Jensen (S) til at kalde Jakob Næsagers forslag ‘valgkampens ubetinget største bluffnummer'.

- De tordner hele tiden om skattelettelser i stedet for billigere boliger. I deres ændringsforslag fjernede de helt 140 millioner kroner. Man må jo spørge De Konservative, om man skal forstå det sådan, at de lægger skattelettelser på hylden til fordel for billige ungdomsboliger, siger Frank Jensen til metroxpress.

Han forklarer, at der vil blive flere små, billige lejligheder ledige til de studerende, fordi de familier, der bor der nu, vil flytte i de nye familieboliger.

#kv13 #kbhpol

Facebook
Twitter