Danskernes Parti: Vi kommer igen

Det giver plads til ekstreme partier, efterhånden som de parlamentariske yderpartier søger ind mod midten, mener en forsker.

Partileder Daniel Carlsen fra Danskernes Parti regner helt sikkert med, at partiet stiller op til næste kommunalvalg om fire år.

Vi har ikke set det sidste til Danskernes Parti.

Det indvandrekritiske parti fik kun 551 stemmer til byrådsvalget i Aarhus - og dermed ikke nok til at komme indenfor i byrådssalen.

En sejr bare at stille op

Men formand Daniel Carlsen vil ikke kalde det et nederlag.

- Nej det vil jeg ikke kalde det. Alene det, at vi har stillet op i fem kommuner og fire regioner vil jeg kalde for en sejr for os.

Ph. D.-studerende Chris Holmsted Larsen er ekspert i politisk ekstremisme og han vil ikke just kalde valget for en sejr for Danskernes Parti.

- Man må sige, at de har haft et ganske dårligt valg, siger han.

Kommer igen

Det nationalistiske parti har fået 0,3 procent af stemmerne i Aarhus kommune, og 0,2 procent i Region Midtjylland. Ifølge Chris Holmsted Larsen, så er en af grundene til at de ikke er slået igennem, at borgerne i stedet har stemt på Dansk Folkeparti.

Chris Holmsted Larsen tror, at vi i fremtiden kommer til at se mere til de ekstreme partier.

- De politiske beslutninger foregår inde på den politiske midte, hvor også de parlamentariske yderpartier søger ind. Og det efterlader et politisk råderum til ekstreme partier, så jeg vil mene, at vi kommer til at se mere til dem, siger han.

Det giver formanden for Danskernes Parti, Daniel Carlsen, ham ret i.

- Jeg regner helt sikkert med at vi om fire år skal ud og sætte valgplakater op igen, siger han.

Facebook
Twitter