EL kan blive tvunget til at bygge havnetunnel i København

Mod sin vilje kan den nyudnævnte teknik- og miljøborgmester Morten Kabell blive tvunget til at bygge havnetunnel, siger Frank Jensen.

Mod sin vilje kan den nyudnævnte teknik- og miljøborgmester Morten Kabell blive tvunget til at bygge havnetunnel, siger Frank Jensen. (© DR)

Den nyudnævnte teknik- og miljøborgmester, Enhedslistens Morten Kabell, har ikke haft lang tid til at glæde sig over borgmesterposten, før han kan komme til at bygge havnetunnelen mod sin vilje.

Den ønsker overborgmester Frank Jensen nemlig bygget i de næste fire år, og det er ikke usandsynligt, at han vil gå uden om Morten Kabell og lave trafikpolitik med de borgerlige for at få det gennemført, siger han.

- Der hvor vi ser forskelligt på tingene, er det jo sådan at det flertal, der er i borgerrepræsentationen kan udmønte det. Vi har jo udvalgsstyre og borgmesteren skal udmønte det, som flertallet i udvalget bestemmer, siger Frank Jensen.

Enige om mange ting

Morten Kabell erkender, at sådan hænger de demokratiske spilleregler sammen.

Han er dog sikker på, at der er masser af emner, som den røde fløj er enige i.

- Der er masser af områder, hvor det udvalg, der står her er enige. Det gælder blandt andet på miljøområdet, på trafikområdet, og i forehold til byudvikling og akitektur. Det er da i hvert fald noget af det, hvor jeg ved, at de her fire partier kan arbejde sammen, siger Morten Kabell.

Frank Jensen understreger også, at han ikke vil hæve parkeringsafgifterne, sådan som SF og Enhedlisten gerne vil.