Forslag: Frederiksberg Kommune skal være en del af København

Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune skal lægges sammen, siger radikal borgmester i hovedstaden. Det har ingen gang på jord, mener forsker.

Anna Mee Allerslev vil lægge Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune sammen. (Foto: PR Københavns Kommune © Københavns Kommune)

En ny superkommune, hvor Frederiksberg og Københavns kommuner lægges sammen, skal give borgerne bedre service og skabe flere arbejdspladser.

Sådan lyder et opsigtsvækkende forslag fra den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev.

- Vi kan spare masser af administration, som kan gå til borgernær service. Men det vil også blive en superkommune, der kan tiltrække investeringer og arbejdspladser og stå bedre i den internationale konkurrence, siger hun.

Forsker: Ingen gang på jord

Frederiksberg Kommune har i utallige år været en konservativ højborg, lige som Københavns Kommune har været domineret af Socialdemokraterne.

Alene af den grund har forslaget ingen gang på jord, mener kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Man kommer til at tænke på, at der snart er kommunalvalg. Det er i hvert fald en sag, som får opmærksomhed, og det har man brug for under en valgkamp, siger han.

Borgmester: Se ud over partipolitiske interesser

Et lignende forslag har været fremsat tidligere, men dengang gav det faktisk bedre mening, fordi det kunne løse nogle af Københavns Kommunes økonomiske problemer, påpeger Roger Buch.

Anna Mee Allerslev slår dog fast, at forslaget er relevant, selvom det med al sandsynlighed ikke bliver til noget.

- Vi skal nogle gange se ud over partipolitiske interesser og overveje, hvad der samlet set vil være bedst for alle borgere, siger hun.

Kommunalvalget afholdes den 19. november.

Facebook
Twitter