Hizb-ut-Tahrir til muslimer: Bliv væk fra kommunalvalget

Det strider mod islam at stemme til kommunalvalget, lyder det fra den islamiske forening.

Hizb ut-Tahrirs opfordrer muslimer til ikke at stemme ved kommunalvalget. Her demonstrerer foreningen mod Muhammed-tegningerne. (Foto: DR © DR)

Muslimer i Danmark skal ikke stemme til kommunalvalget, selvom flere politikere har opfordret til det.

Sådan lyder opfordringen i et indlæg, som den islamiske forening Hizb-ut-Tahrir har lagt på sin hjemmeside.

- De danske politiske partier, som normalt kappes om at markere sig i kampen mod de islamiske idealer, forsøger nu at lokke muslimerne til at deltage i kommunalvalget.

På hjemmesiden opfordrer Hizb-ut-Tahrir alle danske muslimer til at undlade at stemme ved kommunalvalget den 19. november, da det ifølge foreningen strider mod islamiske principper og værdier.

- At afgive sin stemme til en politiker eller et parti er ifølge Islam en bemyndigelse til at foretage en opgave. Ifald man ikke kan garantere, at hele opgaven er legitim ifølge islam, vil det islamisk set ikke være tilladt at bemyndige nogen til at foretage den opgave, hedder det.

Folketingspolitikere til kamp for nydanske stemmer

Folketingspolitikerne Özlem Cekic (SF) og Fatma Øktem (V) har siden september rejst rundt i Danmark, hvor de under overskriften "Nydanske stemmer" opfordrer indvandrere og efterkommere til at stemme ved kommunalvalget.

Özlem Cekic mener, at Hizb-ut-Tahrirs opfordring til ikke at stemme er et udtryk for desperation og hykleri.

- Hizb ut-Tahrir bruger meget hyklerisk de demokratiske goder som ytrings- og forsamlingsfrihed samtidig med, at de forsøger at undergrave demokratiet, siger Özlem Cekic.

Hun og Fatma Øktem har i forbindelse med deres turne rundt i landet stødt på flere personer, der har deltaget i møderne og ligesom Hizb-ut-Tahrir opfordret de tilstedeværende muslimer til at droppe kommunalvalget.

Men det er afgørende at fastholde modstanden mod den slags argumenter, mener Özlem Cekic.

- Man skal blive ved med at give dem kamp til stregen. Det er vigtigt, at vi - flertallet af muslimerne - bruger vores ret og går ned og stemmer, siger hun.

Ved kommunalvalget i 2009 brugte kun 37 procent af indvandrere fra ikke-vestlige lande og 32 procent af efterkommere fra ikke-vestlige lande deres stemmeret. Det viser en rapport fra Københavns Universitet.

Samlet set var nydanskernes valgdeltagelse cirka halvt så høj som hos etniske danskere, hvor valgdeltagelsen lå på knap 68 procent.

#kv13

Facebook
Twitter