Iver Enevoldsen fortsætter som borgmester i Ringkøbing-Skjern

Oppositionen forsøgte at kuppe Iver Enevoldsen for i stedet at indsætte kristendemokraternes Kristian Andersen. Dansk Folkeparti sikrede borgmesteren fire år mere på posten.

Iver Enevoldsen (V) kan ånde lettet op. Dansk Folkeparti sikrer ham fire år mere som borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. (Foto: Helge Røjle © DR)

Venstres Iver Enevoldsen fortsætter som borgmester i Ringkøbing-Skjern.

Oppositionen forsøgte ellers at kuppe Iver Enevoldsen for i stedet at indsætte Kristendemokraternes Kristian Andersen.

Det var Dansk Folkeparti, der sikrede borgmesteren fire år mere på posten.

Brug for en alliance

Før valget havde Venstre absolut flertal i byrådet. Men partiet gik tilbage ved tirsdagens valg.

Derfor krævede det en alliance med et andet parti, hvis Venstre skulle beholde borgmesterposten.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at Venstre og Dansk Folkeparti har indgået en aftale, siger Iver Enevoldsen onsdag morgen til DR Midt & Vest.

Tæt løb på stemmer

Iver Enevoldsen fik 1998 persolige stemmer, men Kristian Andersen fra Kristendendemokraterne fik blot 31 stemmer færre. Det fik Socialdemokraterne til at pege på Kristian Andersen som borgmester, og så var kupforsøget i gang.

- Det er selvfølgelig et led i det politiske spil. De har jo tilkendegivet fra Socialdemokraterne og andre, at de ikke ønsker mig som borgmester. Det var selvføglelig ret overraskende at opleve det; men det udivklede sig anderledes, og det må vi jo bare tage til efterretning, konstaterer han.

Forhandlinger fortsætter

I sidste ende var det Dansk Folkeparti, der redde Iver Enevoldsen. Hvad den redningsplanke skal koste, forhandler Dansk Folkeparti med Bente Kronborg i spidsen og Venstre stadig om.

- Det er klart, når man indgår i en konstitueringsaftale, så er der lagt nogle senarier op om, hvad det skal koste, siger Iver Enevoldsen.

På grund af kuprforsøget blev Ringkøbing-sSKjern den næstsidste kommune, hvor borgmesterposten faldt på palds.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk