Kampagner gav bonus: Højeste stemmeprocent siden 2001

Stemmeprocenten ved gårsdagens kommunalvalg var markant højere end ved sidste valg i 2009.

"Tænk dig om før du ikke stemmer."

Sådan har budskabet til danskerne lydt i en række forskellige annoncer op til tirsdagens kommunalvalg. Formålet var at få flere til at stemme, og det er tilsyneladende lykkedes.

Stemmeprocenten ved tirsdagens kommunalvalg endte på 71,9, hvilket er 6,1 procentpoint mere end ved sidste valg i 2009. Her valgte kun 65,8 af de stemmeberetigede at stemme ved valget.

Bedste valg siden 2001

Også hvis man sammenlingner med samtlige 10 seneste kommunalvalg har danskerne været ualmindeligt gode til at komme op af sofaen og få sat deres kryds.

Således er stemmeprocenten den højeste siden 2001, hvor valget blev holdt samme dag som et folketingsvalg og stemmedeltagelsen derfor varr ekstraordinært høj.

Fraregner man 2001 er valgdeltagelsen den højeste siden 1981, hvor 73,2 deltog i kommunalvalget.

Regionsvalg mangler

Det har ikke været muligt at få en endelig stemmeprocent for regionsvalget, fordi to stemmesteder i København har haft tekniske problemer og derfor først kan tælle de sidste stemmer onsdag formiddag.

I alt var der 4,4 millioner stemmeberettigede ved tirsdagens valg.

Øverst i artiklen kan du se et interview med komikeren Carsten Bang, der har deltaget i kampganen: "Tænk før du IKKE stemmer." I videoen kan du også se et eksempel fra kampagnen.

#kv13 #drvalg