KV13-analyse: Ringsted Kommune

Som den eneste af områdets kommuner formår Ringsted at lokke tilflyttere til.

Ringsted er blandt andet kendt for byens markante kirke; Sct. Bendts.

Ringsted er en lilleputkommune med kun 33.277 indbyggere og den eneste i vores kommune, der fortsatte for sig selv efter kommunalreformen.

Ingen nabokommuner havde lyst til at forlove sig med Ringsted.

Tilflytterkommune

Til gengæld vokser den midtsjællandske hovedstad - den eneste kommune, hvor folk flytter til de kommende år. Vokseværket kan ikke skyldes, at skatteprocenten lokker, den er tårnhøj: 26,7 procent - kun fire kommuner i Danmark kan slå Ringsteds skatteprocent.

Ringsted bruger også mange af skatteborgernes kroner på administration - borgerne i kommunen betaler 1500 kr. mere end borgerne hos naboen Næstved for at at få kommunen administreret.

Skiftende borgmestre

Historisk har Ringsted været præget af politisk uro og hyppige borgmesterskift.

Måske er der en sammenhæng mellem den høje skatteprocent og det ustabile lederskab. Det er der dog rettet op på de seneste år, hvor Ringsted har oplevet det usædvanlige at have samme borgmester to perioder i træk, oven i købet et meget bredt flertal.

Venstres Niels Ulrich Hermansen indgik en deal med Socialdemokraterne og SF forud for sidste valg: Det største parti fik borgmesterposten og de to øvrige partier fik del i magten.

Nye spidskandidater

Denne gang stiller både Socialdemokraterne og Venstre med nye spidskandidater - og der er ikke indgået bindende aftaler om magtfordeling på forhånd.

Venstres bud er Henrik Hvidesten og Socialdemokraterne stiller med den tyrkisk fødte Saduk Zeki Topcu.

Ringsted KAN få Danmarks første borgmester med indvandrerbaggrund, hvis Socialdemokraterne kan samle et flertal efter valget og/eller få byens mange indvandrere til stemmeurnerne.

Prognose

Dødt løb mellem Venstres Henrik Hvidesten og Socialdemokraten Sadik Zeki Topcu - den der bedst er i stand til at lokke støttepartier til, vinder borgmesterkæden i Ringsted.

#kv13 #ringstedpol

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter