Odense Kommune melder DF'er til politiet

Politiker brød tavshedspligt, og derfor er sag blevet politianmeldt

Pernille Bendixen valgte at gå til medierne med oplysninger om, hvor meget to kriminelle familier i Vollsmose koster, fordi Odense skulle finde 42 millioner kroner for at undgå besparelser.

Odense Kommune har meldt byrådsmedlem Pernille Bendixen til politiet for at have videregivet fortrolige oplysninger til pressen.Pernille Bendixen er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, og baggrunden for anmeldelsen er, at hun helt bevidst gik til pressen med en historie om, hvor meget skatteborgere i Odense betaler til to kriminelle familier i Vollsmose, fordi kommunen skulle finde 42 millioner kroner for at undgå besparelser. Pernille Bendixen erkendte selv overfor DR Fyn torsdag morgen, at hun gav de fortrolige oplysninger videre til medierne. Hun følte ikke, at kollegerne i byrådet ville gå i dialog med hende om emnet.- Jeg kunne ikke trænge igennem og valgte derfor helt bevidst at gå til pressen, fortæller Pernille Bendixen.

Det går ikkeMen den går ikke, siger stadsdirektør i Odense Kommune, Jørgen Clausen i en pressemeddelelse.- Det er min klare overbevisning, at såvel politikere som ansatte er bekendt med reglerne om tavshedspligt. Som sagen er fremstillet i pressen, har Pernille Bendixen tilsyneladende også været bekendt med reglerne, siger stadsdirektøren.- Vi følger jo også med i medierne og kan konstatere, hvad der foregår, og det er på den baggrund, at vi nu har gjort det, at vi har videre sendt denne sag til Fyns Politi. Så må de forholde sig til, om der er grundlag for at rejse en strafferetslig efterforskning.Det er straffelovens § 152 der siger, at man ikke uberettiget må videregive fortrolige oplysninger, man har fået kendskab til i forbindelse med sit offentlige hverv.Ifølge lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet, er det strafbart at hænge en bestemt familie ud med navn i forbindelse med en social sag, når man som byrådsmedlem får indblik i personlige oplysninger.- Der kommer så mange ting frem om sociale forhold i en familie, og det er altsammen ting, der er omfattet af tavshedpligt, siger Sten Bønsing.#kv13 #odensepol

Facebook
Twitter