Omegnskommuner: Nej tak til Frank Jensens parkeringspladser

Flere nabokommuner takker nej til Frank Jensens tilbud om at opføre gratis pendlerparkeringspladser for københavnernes penge.

København skal ikke skubbe trængslen ud i omegnskommunerne. Det siger Hans Toft, som er borgmester i Gentofte, der grænser op til København. (Foto: Asger Ellekrog)

København skal ikke skubbe trængslen ud i omegnskommunerne.

Det siger Hans Toft, som er borgmester i Gentofte, der grænser op til København.

Dermed går han imod Københavns overborgmester Frank Jensens forslag om at bruge penge fra kommunekassen til et etablere gratis parkering i stationsbyerne.

- Man kan ikke på den måde eksportere sine, mange gange selvskabte, trængselsproblemer videre til andre kommuner, siger han.

Toft: Gammel vin på nye flasker

Hans Toft mener, at Frank Jensen forslag lugter af gammelt vin på nye flasker

- Jeg føler næsten, at vi er bragt tilbage til diskussionen, dialogen, drøftelserne eller hvad man vil kalde det omkring betalingsringen i sin tid.

Borgmesteren i Gentofte frygtede den gang som nu, at kommunen bliver overrendt af biler, for han mener, at pendlerne vil køre så langt, som de kan, før de hopper over i et tog.

- Et af forslagene var jo også dengang, at man skulle lave parkeringshuse i omegnen af Københavns Kommune. Og i den henseende sagde jeg, og det siger jeg stadigvæk, at blandt andet Gentofte Kommune skal ikke være parkeringshus for hele Sjælland.

Invester i offentligt trafik

Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund, siger tak for tilbuddet, men nej tak:

- Først vil jeg kvittere for, at Københavns Kommune vil samarbejde med omegnskommunerne omkring løsningen af trængselsproblemerne i hovedstadsområdet, men vi siger altså nej tak til flere parkeringspladser og flere biler i omegnskommunerne.

Han mener, at pengene skal investeres et andet sted.

- Vi skal udbygge den kollektive trafik med flere letbaner, flere hurtigbusser i Hovedstadsområdet. Det tror vi er vejen til at få flere til at stille bilen og vælge at bruge den kollektive trafik. Det vil vi meget gerne samarbejde med Københavns Kommune om.

#kv13 #kbhpol

Facebook
Twitter