Politikere: Skatteborgere skal ikke bøde for trængsel

Det er ikke københavnernes sparegris, der skal slås hul på for at etablere flere gratis parkeringspladser uden for Hovedstaden, mener røde partier.

Der er ikke opbakning til den betalingsløsning, Frank Jensen forelår for gratis parkering til pendlere i omegnskommunerne. (Foto: Katrine Nielsen Jensen © DR)

Det er rigtigt tænkt, at København skal være med til at etablere parkeringspladser i oplandet til København.

Det mener Ayfer Baykal (SF), teknik- og miljøborgmester,

Dermed støtter hun grundtanken i overborgmester Frank Jensens (S) forslag, om at Københavnerne skal betale for, at pendlere kan parkere gratis ved stationerne i omegnskommunerne til Hovedstaden for at mindske trængslen.

- Idéen omkring parkering i omegnskommunerne er en rigtig god idé, det er også en af de anbefalinger, som Trængselskommissionen har givet os, siger Ayfer Baykal.

Brug parkeringspenge i stedet for københavnernes

Teknik- og miljøborgmesteren mener dog, det er uafklaret, hvordan man kan bruge københavner-penge på gratis parkering i forstæderne

- Vi sender en del parkeringspenge fra staten til Københavns Kommune, og det kunne være blandt andet, at vi spurgte staten, kunne det ikke være en idé, at de penge vi sender til staten den vej, bliver brugt til at bidrage til parkeringsanlæg ude i omegnskommunerne.

En blankocheck på skatteborgernes vegne

Morten Kabell, der er spidskandidat for Enhedslisten i København synes principielt set også, at det er helt rigtigt, at stationsbyerne omkring København skal have gratis parkeringspladser til pendlerne.

Men den kontroversielle del af overborgmester Frank Jensens forslag, nemlig at københavnerne skal betale for, at bilisterne sætter bilen uden for byen for at mindske trængslen, er Morten Kabell mere loren ved.

- Jeg synes jo godt nok, at overborgmesteren er i gang med at udskrive en lidt for stor blankocheck på Københavns skatteborgeres regning.

Han mener, at Frank Jensen skal kigge mod Christiansborg i stedet for.

- Der må overborgmesteren, som jo også er næstformand i Socialdemokratiet, presse sine partifæller på Christiansborg til at løse den her store fælles trafikopgave i København.

#kv13 #kbhpol

Facebook
Twitter