S står til at tabe borgmesterpost i Hvidovre

De borgerlige partier og tre lokallister har opnået flertal i Hvidovre Kommune. Dermed mister S sandsynligvis borgmesterposten.

Helle Adelborg (S), der ind til valget i dag har været borgmester i Hvidovre Kommune, mister sandsynlgivis sin borgmesterkæde, efter at kommunens borgerlige partier og lokallister til sammen har opnået flertal. (Foto: Jette Damgaard)

På trods af en fremgang på et enkelt mandat skal den socialdemokratiske borgmester i Hvidovre Kommune, Helle Adelborg, sandsynligvis finde sig et nyt job.

Det står klart, efter at stemmerne i Hvidovre Kommune er talt op. Resultatet giver et lille flertal til de borgerlige partier og tre lokallister, der alle er i valgforbund. For selvom S og EL begge går et mandat frem ved dagens valg, så taber SF hele tre mandater, og dermed rykker flertallet i byrådet.

Kommunens helt store vinder ser ud til at blive Dansk Folkeparti, der får fem mandater efter valget, hvilket er en fremgang på to mandater.

Usikkerhed om borgmesterpost

Dermed står Dansk Folkeparti til at blive valgforbundets største parti, da Venstre og Konservative og Hvidovrelisten står til at få henholdsvis to, et og tre mandater. De øvrige partier i Valgforbundet får ikke plads i Byrådet.

Det er dog langt fra sikkert, at Dansk Folkeparti løber med borgmesterkæden. Flere af lokallisterne har nemlig meldt ud, at man ikke vil pege på Dansk Folkeparti. som borgmester.

Samtidig er ingen af partierne bundet af valgforbundet i konstitueringen, og det står således partierne frit for at pege på den borgmesterkandidat de vil.

Lille flertal

Flertallet til de borgerlige partier er dog kun på 50,9 procent af stemmerne, og dermed ser det ud til at kun cirka 400 stemmer i kommunen kan afgøre, hvem der skal stå i spidsen for byrådet de kommende fire år.

FacebookTwitter