Så er det valgdag: Sådan dækker DR valget

DR er med på alle platforme i alle kommuner og leverer valgdækning for enhver smag. Få overblikket over alle DR's tilbud her.

Studievært Kim Bildsøe Lassen og DRs politiske redaktør Ask Rostrup står for valgdagens højdepunkt, når de sender seks timers direkte dækning af resultaterne fra Christiansborg. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

Så er dagen kommet. I dag skal knap fire millioner stemmeberettigede danskere bruge deres stemmer og pege på de folk, der skal lede deres lille del af verden de næste fire år.

Omkring 2.500 politikere skal vælges til 98 byråd og DR er med hele vejen og vil dagen igennem bringe grundig dækning på både tv, radio og net.

Her på dr.dk vil der løbende komme opdateringer på resulaterne og historier fra slagets gang.

Her vil der også være links til den øvrige dækning på andre platforme. Der er blandt andet direkte dækning fra Monte Carlo-drengene, lokal dækning fra P4-stationerne og en erfaren politisk journalist til at besvare spørgsmål.

En komplet oversigt over DR's tilbud i løbet af dagen kan findes i faktaboksen i venstre side af denne artikel.

Vi er med helt til midnat

Valgdagen og valgkampen kulminerer i aften, når Kim Bildsøe Lassen og Ask Rostrup tager hele Danmark med ind på Christiansborg, når de fra klokken 18 blænder op for seks timers direkte dækning af valgaftenen. De vil forsøge at holde overblikket over alle 98 kommuner, som resultaterne strømmer ind.

- Det bliver helt vildt spændende. En valgaften er noget helt særligt og et kommunalvalg er så vedrørende og tæt på folk. Og så er det jo smaddergodt tv. Det handler om vindere og tabere, folk der kæmper for deres jobs. Jeg ser frem til en stor aften, fortæller Kim Bildsøe Lassen, der for sjette gang er i spidsen på en valgaften.

Vil ikke glemme nogen

Valgaftenen vil fokusere intenst på de resultater, der kommer ind fra valgstederne i takt med, at stemmerne tælles op. Og selvom der er meget at holde øje med, garanterer Kim Bildsøe Lassen, at alle vil få opmærksomhed.

- Vi vil præsentere et samlet billede, så vi runder alle kommuner. Selvfølgelig er der ekstra fokus på nogle bestemte steder som for eksempel Odense, Frederiksberg og Helsingør, hvor det ser ud til at kunne blive virkeligt tæt. Men vi holder øje med hele landet, så der er ikke nogen kommuner, der bliver overset.

Ask Rostrup og Kim Bildsøe Lassen vil desuden få besøg af flere prominente gæster, blandt andre statsminster Helle Thorning-Schmidt og Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen.

Regionerne fylder mindre

Sideløbende med kommunalvalget, skal regionsrådsvalget også afgøres i dag. Det vil også blive berørt i løbet af valgaftenen, men da resultaterne herfra først er klar ud på natten, vil der ikke blive konkluderet noget i løbet af dækningen.

- Regionsrådsvalget fylder mindre i folks bevidsthed og det fylder også mindre i vores program. Men vi vil helt sikkert komme omkring det, siger Kim Bildsøe Lassen.

#kv13 #rv13

Facebook
Twitter