Samsø får sin første socialdemokratiske borgmester

Overraskende fandt Socialdemokraternes spidskandidat Marcel Meijer sammen med Venstre og kan dermed mønstre et flertal i byrådet.

Marcel Meijer og Carsten Bruun rævekager. (Foto: Carsten Løvchall © DR Østjylland)

Samsø får for første gang nogensinde en socialdemokratisk borgmester - partiets spidskandidat Marcel Meijer. Han fandt nemlig sammen med Venstre og kan dermed mønstre et flertal i byrådet. En situation, som de færreste på øen - som har et solidt overtal af borgerlige stemmer - havde forestillet sig. Heller ikke den kommende borgmester.

- Venstre og Konservative har haft et meget dårligt samarbejde de seneste år. Jeg har været i stand til at samarbejde med begge parter, så på et eller andet plan lå der en mulighed for en konstituering mellem os og en borgerlig part, selv om der var borgerligt flertal. Det her havde jeg ikke forventet, men det har også baggrund i, at vi har haft et kanonvalg som Socialdemokrater her på Samsø.

Aftale med K var ellers på plads

Den afgående borgmester - den konservative Jørn Nissen - erkendte, at han tabte spilllet om borgmesterposten.

- Der kan ske meget på sådan en aften. Vi havde faktisk lige siddet og lavet en aftale med Marcel Meijer. Så gik han ud og skulle sige til Venstre, at han ikke skulle noget med dem, men så blev han tilbudt borgmesterposten.

Socialdemokraterne blev de store vindere med en fremgang på 2 mandater til i alt 3. Jørn Nissen og de konservative får uændret 2 mandater, SF mistede et mandat og må nøjes med 1 mandat fremover. Venstre gik også et mandat tilbage og har nu 4. Og Fælleslisten Samsø beholdt sin ene plads i kommunalbestyrelsen.

Facebook
Twitter