Se valg med Monte Carlo

Peter Falktoft og Esben Bjerre, bedre kendt som Monte Carlo på P3, leverer fire timers direkte dækning af tirsdagens valg.

Esben Bjerre (venstre) og Peter Falktoft fra P3's Monte Carlo vil levere en utraditionel valgdækning på dr.dk på tirsdag.

Peter Falktoft og Esben Bjerre, der står bag radioprogrammet Monte Carlo på P3, har i ugen op til valget turneret landet tyndt for at få de unge vælgere motiverede til at stemme. Den indsats kulminerer på tirsdag med fire timers direkte dækning af valget.

- Vi glæder os helt vildt til det. Valgaftenen er altid noget helt specielt og især til dette valg er det som om, der er en særlig spænding rundt omkring i landet. Nærmest ligesom ved en stor fodboldkamp, siger Esben Bjerre.

De to radioværter vil dække valget på dr.dk, hvor en live stream vil køre fra klokken 20 til midnat. De vil kommentere DR1's udsendelse og samtidig have deres egne gæster i studiet.

Improviseret dækning

Ligesom Monte Carlos rundrejse i landet, vil tirsdagens dækning være målrettet den yngre generation, som traditionelt set ikke har den store interesse i kommunalpolitik.

- Vi håber på at ramme nogle af de unge, der ellers ville have forladt stuen, når mor og far slår over på valget. Så håber vi, at de i stedet vil gå på dr.dk og høre en lidt mindre traditionel valgdækning, fortæller Esben Bjerre.

Seerne kan forvente sig en dækning, der ikke kommer til at ligne den fra DR1, som Kim Bildsøe Lassen og Ask Rostrup står for.

- Vores dækning bliver nok en smule mere improviseret. De har haft et år til at forberede sig, vi har haft fire dage. Så vi tager det lidt, som det kommer, lyder det fra Esben Bjerre.

Blevet klogere på kommunerne

De seneste syv dage har Esben Bjerre og Peter Falktoft været landet rundt på en valgtur, der startede i mandags i Silkeborg og slutter i Århus på tirsdag.

- Jeg har virkelig fået banket ind, hvor forskelligt det her land er, selvom det er så lille. Der er virkelig store forskelle og det har gjort det tydeligt, hvor meget sådan et kommunalvalg betyder, siger Esben Bjerre.

- De erfaringer kan vi helt sikkert bruge på tirsdag.

#kv13 #drvalg

Facebook
Twitter