SF på Bornholm: Vi bliver nødt til at lukke skoler

Det er vigtigere at have penge til at forbedre indholdet i skolen, mener SF på Bornholm.

Poul Overlund-Sørensen mener, at det kan blive nødvendigt at lukke skoler for at få penge til et ordenligt indhold. (Foto: Torsten Raagaard)

SF vil bruge skolereformen til at gøre den bornholmske folkeskole endnu bedre, men hvis det skal lykkes, så skal pengene bruges på undervisning og ikke på at bevare alle skoler.

Det siger Poul Overlund-Sørensen, medlem af kommunalbestyrelsen og kandidat for SF ved valget på tirsdag.

Vestermarie og Østerlars i farezonen

Derfor skal en ny skolestruktur på plads i næste valgperiode, og det kan blive nødvendigt for eksempel at lukke skolerne i Vestermarie eller Østerlars.

- Vi har altid være optaget af, at nok falder børnetallet og dermed økonomien, men det kan også blive for tyndt til, at at man kan løse opgaven forsvarligt. Derfor ser vi et behov for, at vi skaffer penge til skolerne ved at lukke enkelte skoleafdelinger, siger Poul Overlund-Sørensen.

SF Vil ikke samle ældste klasser

SF er ikke glad for forslaget fra Venstre om at samle de ældste klasser et sted på øen, fordi det ifølge Poul Overlund-Sørensen vil betyde en kraftig centralisering og vil lukke mange skoleafdelinger.

- SFs tilgang er, at vi skal have et beslutningsgrundlag med alle varianterne. Derefter skal vi have en møderække ude på skolerne, hvor lærere og forældre kan være med til at kvalificere beslutningerne, siger Poul Overlund Sørensen.

#kv13 #bornholmpol