Socialdemokrater tilbagebetaler partistøtte efter afsløring

Socialdemokraterne i Aalborg tilbagebetaler nu en del af de støttekroner, som de har fået fra en anonym erhvervsklub.

(Foto: Søren Nielsen- DR Nordjylland)

Socialdemokraterne i Aalborg tilbagebetaler nu en del af den partistøtte, som borgmesterkandidat Thomas Kastrup-Larsen har fået af en anonym erhvervsklub i forbindelse med kommunalvalget.

Det oplyser formand Martin Mølholm fra socialdemokraternes partiforening i Aalborg.

- Der er rejst tvivl om, hvor vi står i forhold til det her spørgsmål. Derfor har jeg taget aktion og sikret, at pengene bliver betalt tilbage, siger Martin Mølholm til dr.dk.

Partiet betaler nu i alt tre donationer over 20.000 kroner tilbage til erhvervsklubben, oplyser han til DR Nyheder.

Dermed kommer alle tre beløb igen under grænsen på 20.000 kroner.

Hvor stort det samlede beløb er, har han endnu ikke overblik over, men han formoder, det drejer sig om højst 40.000 kroner. Beløbene er enkeltvist på op til 35.000 kroner.

Kommer efter afsløring

Tilbagebetalingen kommer efter, Berlingske i dagens avis kunne afsløre, at en nystiftet erhvervsklub bevidst omgår reglerne, når den støtter den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Aalborg.

I Aalborg mener socialdemokraterne, at det strider mod deres syn på partistøttereglerne, og derfor betaler de nu pengene tilbage. I fremtiden håber de, at det vil sende et signal om, at de ikke vil acceptere det i fremtiden.

- Vi har sat en ret kraftig markering af i dag, at vi fremadrettet ikke vil modtage anonyme bidrag på over 20.000 kroner, siger Martin Mølholm.

Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, har længe været fortaler for, at reglerne om partistøtte bliver ændret.

- Vi synes, der skal være åbenhed om store pengebeløb, alt andet er med at skabe mistillid. Det aktualiserer da helt klart debatten om, at man skal have øget åbenhed og klare regler, siger han i dag til DR Nyheder.

Sagen begyndte at rulle, da Socialdemokratiet i Aalborg overfor Berlingske helt åbent erkendte, at partiforeningen udnytter et hul i de danske regler for åbenhed om pengebidrag fra erhvervslivet.

#KV13 #aalborgpol

Facebook
Twitter