Spejdere tjener 11.000 på at pille valgplakater ned

Skjoldmøerne i Furesø har tjent over 10.000 på at fjerne valgplakater og plastik-strips efter kommunalvalget.

To spejdere sammen med nogle af de mange valgplakater, som Skjoldmøerne i Furesø har pillet ned. (© Privat foto)

Valgplakater og plastik-strips hænger flere steder som en synlig rest fra kommunal- og regionsvalget den 19. november. Andre steder gør de ikke. Blandt andet Furesø kommune er tom for gamle valgplakater og strips, fordi de blev fjernet lynhurtigt efter den 19. november.

Her havde spejderne fra Skjoldmøerne nemlig kravlet op i lygtepælene og taget dem ned. De rykkede ud om aftenen med trailere, stiger, fornuftige sko og bidetænger.

Resultatet er kontant: 2314 plakater, der er blevet vekslet til 11.570 kroner.

Pengene skal bruges til islands-tur

Skjoldmøerne havde nemlig tilbudt politikerne, at de ville pille plakaterne ned for fem kroner stykket, fortæller spejderleder Kirsten Leth fra Skjoldmøerne til DR Nyheder:

- Det var på et forældremøde, hvor en af forældrene foreslog, at vi skulle tilbyde at fjerne plakaterne for en femmer stykket. Fem ud otte partier takkede ja til vores tilbud.

Skjoldmøerne fra Farum skal bruge pengene til en en tur til Island næste sommer, hvor 95 Skjoldmøer fra fem til 70 år skal på sommerlejr. Deltagerne er både spejdere, forældre og søskende.

Fristen var til midnat

Det er første gang, at spejderne har fjernet valgplakater, men ikke sidste gang, fortsætter Kirsten Leth.

- Vi gør det gerne igen. Opgaven er overskuelig. Det er en uges fast arbejde om aftenen. Det er fysisk hårdt at kravle op og ned af stiger. Samtidig har det været sjovt at tage ud om aftenen og gøre arbejdet. Det har været med til at styrke sammenholdet.

Fristen for at fjerne valgplakater og strips landet over var til midnat onsdag. Hvis kandidaterne ikke selv fjerner plakater og strips, så skal kommunen gøre det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk