Studerende til Københavns Universitet: Vi skal ikke beskyttes!

Københavns Universitets forbud mod politikere på universitetets gange er en misforstået form for beskyttelse af de studerende, mener de selv.

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Jakob L. Ruggaard. (Foto: DR)

Det er politikerne, der skal beskyttes og ikke os. Sådan lyder det fra de studerende, efter det er kommet frem, at flere universiteter ikke vil tillade politikerne at dukke op og omdele valgmateriale på deres område.

- Vi er alle sammen voksne, kritisk tænkende mennesker, og at der kommer en socialdemokrat eller en kandidat fra Venstre og stikker os en flyer i hånden på universitetets ejendom, gør ikke, at vi helt ukritisk går ned og stemmer på den politiker, siger Jakob Ruggaard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd, DSF.

Han mener faktisk, at det der tale om misforstået beskyttelse, når Københavns Universitet vil forhindre politikerne i at dukke op og snakke med de studerende.

- Vi kan sagtens matche dem som studerende. Man behøver slet ikke beskytte os på den måde. Det er snarere, når vi begynder at organisere os og stille krav til politikerne, dem man burde beskytte mod os, siger Jakob Ruggaard til dr.dk

En sund forstyrrelse

At politikerne med deres blotte tilstedeværelse skulle forstyrre de studerende eller forskningen, er også svært at se i Studenterrådet på Københavns Universitet. Her er de helt på linje med DSF og Uddannelsesminister Morten Østergaard, der gerne vil invitere politikere som den socialdemokratiske kandidat Maja Højgaard indenfor.

- Derfor synes jeg, det er rigtig ærgerligt, at universitetet stopper studerende, der forsøger at sparke en politisk debat i gang i det her tilfælde i en form, hvor hendes medstuderende også kan komme til orde, siger Mie Sofie Andersen, formand for Studenterrådet på Københavns Universitet.

Også i Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, er der åbne arme til Maja Højgaard og andre politikere, der vil ud på uddannelsesinstitutionerne og deler sit valgkampsmateriale ud.

- I den udstrækning at hun ikke stiller sig op under en forelæsning, så tænker jeg da kun, at en sådan forstyrrelse er sund, siger Signe Bo, der er formand for DUF.

Københavns Universitet har derimod sagt, at de ikke har plads til kandidaterne kommer væltende ind af døren for at føre valgkamp. Men den debat må vente til, hvis det rent faktisk viser sig at være et problem, siger Jakob Ruggaard fra Danske Studerendes Fællesråd.

- Hvis universitetet begynder at blive overrendt med politikere morgen, middag og aften, så er det selvfølgelig en anden debat, man kan tage der, siger han.

#kv13 #rv13 #ungestemmer

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter