Venstre beholder støttekroner trods regelbrud

Kulturborgmester Pia Allerslev afviser at tilbagebetale mere end 20.000 kroner, som Venstre i København forsømte at indberette til kommunen.

Pia Allerslev afviser at tilbagebetale støtte, som hun fik i 2009. (© DR København)

Venstre i København afviser at tilbagebetale en donation på mere end 20.000 kroner på trods af, at partiet aldrig oplyste om donationen til partiets kommunalvalgkamp i 2009.

Det siger Pia Allerslev (V), Københavns kultur- og fritidsborgmester, hvis valgkamp i 2009 blandt andet nød godt af pengene.

- Vi betaler ikke pengene tilbage. Vi har modtaget dem i åbenhed, de er givet i åbenhed, og vi har brugt pengene på valgkampen i 2009, siger Pia Allerslev til DR Nyheder.

Glemte at fortælle om tilskud

Sådan lyder det, efter at Berlingske via en aktindsigt har fundet frem til, at Venstre i København i forbindelse med valget i 2009 modtog over 20.000 kroner fra Industriens Arbejdsgivere i København (IAK), men i strid med reglerne aldrig indberettede det til kommunen.

Pia Allerslev forklarer, at pengene blev givet til Venstres lokalforening på Østerbro i København, og at lokalforeningens frivillige ikke har været opmærksomme på reglerne for partistøtte, der foreskriver, at et parti skal indberette donationer på mere end 20.000 kroner og samtidig offentliggøre giveren.

- Der er sket en beklagelig fejl, som helst ikke må ske, og det er rigtig ærgerligt, at det er sket. Men det er en fejl, og vi har ikke gjort det for at skjule noget, siger Pia Allerslev.

Pia Allerslev påtager sig ansvaret

Hun fastslår, at hun tager hele ansvaret for fejlen på sine skuldre.

Pia Allerslev og Venstre i København vil nu tage kontakt til samtlige partiets lokalforeninger i kommunen og indskærpe reglerne omkring partistøtte.

Samtidig vil hun bede lokalforeningerne om aktivt at svare ja eller nej på, om der indløber donationer på over 20.000 kroner. Det skal ifølge Pia Allerslev forhindre lignende sager i fremtiden.

Pia Allerslev er også spidskandidat for Venstre ved det kommende kommunalvalg den 19. november.

#kv13

Facebook
Twitter