VIDEO Rapper til politikerne: STOP med at lave musik

Musikeren Topgunn fra Nørrebro melder sig ind i valgkampen og kårer årets musikvideo til kommunalvalgkampen.

Det vrimler med musikvideoer, hvor aspiranter til byrådssæderne rundt omkring i de 98 kommuner springer ud som musikere for at gafle stemmer.

DR har vi modtaget mange gode bud på, hvordan man kan synge sig til et mandat, når vælgerne på tirsdag skal sætte kryds.

Men højst et par tusinde har set politikernes musikvideoer. Derfor har DR fået hjælp af Nørrebro-rapperen, Topgunn med det borgerlige navn Oliver Gammelgaard Nielsen til at finde frem til valgkampens bedste musikvideo.

Der er ingen risiko for, at Topgunn allerede har taget parti på forhånd.

- Jeg ved intet om politik, beroliger Topgunn.

I 2013 er hans single 'Tilbud' blevet set over 1,2 millioner gange på YouTube, mens den politiker-musikvideo med flest hits har trukket 4.000 mennesker foran skærmen.

Lisbeths venner lavede musikvideo

Lisbeth Lauridsen (S) http://www.youtube.com/watch?v=Q8bAiKA3ZTAstiller op til kommunalvalget i Aalborg Kommune. Hendes to veninder har lavet en musikvideo, hvor de opfordrer vælgerne til at stemme på hende til valget på tirsdag.

Indtil videre har 1.002 set hendes veninders forsøg på at synge hende i byrådet. Topgunns dom over videoen er dog hård.

- Det der er til grin, og de der skal aldrig have lov til at bestemme noget i samfundet, hvis de laver sådan noget lortemusik, siger Oliver Topgunn.

Også socialdemokraten Mette Nielsen har fået lavet musik til sin kampagne i Viborg.

- Den er sådan okay. Han (sangeren i videoen, red.) har solbriller på. Det er svedigt.

De Radikale er Radikool

I Nyborg har de Radikale selv lavet en video, hvor de rapper om, at man skal huske at sætte to streger på dem. Med i videoen er flere folketingspolitikere fra partiet, blandt andet Jeppe Mikkelsen, Camillla Hersom og Andreas Steenberg.

- En af vores bestyrelsesmedlemmer i Radikale i Nyborg har en svømmepøl. Men der er ikke noget vand i. Så fik jeg idéen om, at det kunne være lidt sjovt at lave en gangsterrapparodi, siger Stefan Banke (R), der er kandidat i Nyborg og selv rapper i videoen.

Topgunn er i første omgang begejstret over musikken, som han kalder partyagtig. Men siden falder begejstringen dog.

- Det lyder sgu okay. Det er optaget nogenlunde rigtigt. Det er uhyggeligt, at de har brugt tid på det. Jeg synes, det er underligt. Det er ikke engang sjovt. Hvis man laver politik, så skal man bare lave politik, så skal man ikke lave musik.

Og vinderen er: Mogens fra Mariager

To drenge i Nordjylland har lavet deres helt egen valgvideo til Mogens Jespersen, der er Venstres spidskandidat i Mariagerfjord Kommune. Mathias Nørholt og Jens Michael Østergaard står bag musikvideoen SLY2013 - Mogens Jespersen, og Topgunn er ikke i tvivl, da han ser videoen første gang.

- De vinder, råber Topgunn og begynder at synge med på rimene.

- Han vinder, fordi der er en sort mand med. Jeg troede ikke, de sorte stemte på venstre. Der er ikke nogen, der frivilligt stiller sig op og repræsenterer ham der, uden at få noget for det. Det er sådan noget, hvor de lobbyer for at få et pladestudie. Det er 100 procent. 100. Det vil jeg vædde alt på, siger Topgunn.

Det koster ikke stemmer

Da Topgunn ringer for at fortælle Mogens Jespersen, at hans video har vundet, er der også tydelig glæde i telefonen.

- Jeg kender også en smule til musik, og jeg synes det er fantastisk godt, det de har gjort, siger Mogens Jespersen.

I følge Mogens Jespersen har de to drenge lavet den for at overraske ham. Han er sikker på, at den i hvert fald kun kan gavne hans valgkamp

- Det koster i hvert fald ingen stemmer, fordi den lidt ældre generation smiler af det, og siger, at det er et frisk pust. Og så håber jeg, at de unge vil smile og sige, at det er lidt mere vores stil.

Stop med at lave musik

Efter at have set alle fem videoer er Topgunn også klar til at lade dommen falde.

- Politikerne skal stoppe med at lave musik. De skal lade os om at ligne fjolser. De kan ikke finde ud af det.

Se hele videoen med Topgunn øverst i artiklen.

#Kv13 #aalborgpol #nyborgpol #viborgpol