12.000 status-opdateringer fra Helle, Løkke og alle de andre

Valgkampen har fået politikerne til at tweete, statusopdatere og blogge som aldrig før.

Folketingsvalg altid har været lig med valgplakater i lygtepælene, annoncer i aviserne og debatprogrammer i tv og radio.

Men i 2011 er det også lig med ekstraordinært meget politisk aktivitet på de sociale medier.

12.000 opdateringer

En måling foretaget af DR Nyheder viser, at politikerne har været særdeles flittige ved tasterne under valgkampen.

Siden valget blev udskrevet den 26. august og frem til den 7. september, har de travle politikere fundet tid til at dele politiske betragtninger og personlige tanker hele 11.992 gange, hvilket er markant højere end det almindelige dagligdagsniveau.

Aktivitetsniveauet på de sociale medier steg fra den ene dag til den anden med 215 % den dag, valget blev udskrevet. Og det høje niveau har været konstant lige siden.

- Først og fremmest er der jo rigtig mange vælgere på de sociale medier, og dem vil politikerne naturligvis gerne i kontakt med. Derudover kan politikerne nå mange af de vælgere, som ikke opsøger politikerne på Strøget eller til vælgermøder, forklarer Lisbeth Klastrup, lektor ved IT Universitet i København, om det høje aktivitetsniveau.

De røde i førertrøjen

Selvom politikerne overordnet set anvender de sociale medier som aldrig før, så er der nogen, der er mere flittige end andre. DR Nyheders måling viser, at rød blok poster 125 mere om dagen i forhold til blå blok.

- Det er svært at sige, hvorfor rød blok er mest aktiv, men en del af forklaringen kan være, at den vælgergruppe, der traditionelt stemmer på den røde blok, også er dem, der er mest aktive på de sociale medier, siger Lisbeth Klastrup.

SF ved tasterne

SF er det parti, som har været allermest aktiv under valgkampen. Hele 680 gange, har partiet anvendt de sociale medier siden 1. september. Næsten lige så aktive er Socialdemokraterne med 650 opdateringer og Radikale Venstre med 646.

Dansk Folkeparti er det parti, som er mindst begejstret for at statusopdatere og tweete.

DR Nyheder søger efter statusopdateringer på Facebook, blogs og Twitter. Politikerne kan selv afmelde, at vi kigger med, og dermed vil de heller ikke indgå i denne statistik.

Du kan følge politikernes statusopdateringer her.