Afstemning om EU-forbehold bør udskydes

S, SF og Radikale har hidtil presset på for en hurtig afstemning om EU-forbeholdene. Men nu anbefaler EU-parlamentarikere at vente mindst ni måneder

Rød bloks EU parlamentarikere vil have afstemning udskudt

Socialdemokrater, SF og radikale har gentagne gange kritiseret den tidligere regering for ikke at have modet til at gøre op med EU-forbeholdene. Og i det udenrigsudspil, de sendte ud i valgkampen, argumenterer de for en "snarlig" folkeafstemning.

Men Socialdemokraternes EU-parlamentariker Christel Schaldemose har knap så travlt:

-Hvis det står til mig, så skal vi vente til efter Danmark har haft EU formandskabet. Det vil sige fra sommer 2012 og fremefter, siger hun til Radioavisen.

SF'er enig

Og selv om SF's europaparlamentariker Emilie Turunen helst havde set en afstemning inden nytår og starten på det danske formandsskab, anser hun det heller ikke længere for realistisk:

- Det realistiske, det vil være at afholde det efter et dansk formandsskab, fordi der er heller ikke nogen tvivl om at et dansk formandsskab, det kommer ´til at kræve rigtig rigtig meget af de politikere, som sidder for enden af bordet, siger hun til Radioavisen.

Og ifølge Socialdemokraten Christel Schaldemose vil chancen for et ja også blive større, hvis regeringen venter. Hun advarer mod at tage for let på afstemningen, selv om det kun handler om forsvars- og retsforbeholdene:

-Vi ved, at når først debatten kører, så har skeptikerne og modstanderne af EU været meget gode til at skabe opbakning til deres synspunkt, og vi ved tradition elt, at i Danmark så er der store grupper, der er skeptiske overfor EU samarbejdet, og det betyder, at vi har brug for en lang og grundig debat omkring det her, siger hun til Radioavisen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk