Barfoed: Nej til rød skattereform

Idéen om bredt samarbejde i Folketinget falmer.Lars Barfoed afviser nemlig en reform med lavere topskat, hvis det samlede skattetryk stiger.

Lars Barfoed afviser en reform med lavere topskat, hvis det samlede skattetryk stiger.

Helle Thorning-Schmidt kan skyde en hvid pind efter konservativ støtte til en rød skattereform, som sænker topskatten, men hæver det samlede skattetryk.

Det siger De Konservatives formand, Lars Barfoed, om statsministerens åbningstale. Han blev ved weekendens landsråd i Herning genvalgt som formand trods et massivt valgnederlag.

- Finansieringen bekymrer mig meget. Vi hører hele tiden statsministeren tale om stigende skatter. Hvis det samlede skattetryk stiger som følge af regeringens planer, så er Det Konservative Folkeparti ikke med, siger Lars Barfoed efter statsminister Helle Thorning-Schmidts åbningstale.

- Vi vil da ikke lægge stemmer til, hvis det blot betyder, at andre skatter stiger, så det samlede skattetryk bliver større. I dette samfund har vi brug for, at det samlede skattetryk falder, siger han.

Løfte om bredt samarbejde gav valgnederlag

I valgkampen lancerede han et brud med blokpolitikken sammen med De Radikales leder, Margrethe Vestager. Løftet gav et valgnederlag, så De Konservative med otte mandater nu er Folketingets mindste parti og ikke kan sikre Thorning flertal udenom Enhedslisten.

Han står stadig ved tanken om samarbejde, men det er småt med bud på, hvor det konkret kan lade sig gøre - ud over på EU-politikken.

- Vi har jo klart den hensigt i Det Konservative Folkeparti, at vi vil være borgerlige stemmer, der arbejder. Men vi kan jo kun arbejde os frem til løsninger, som vi kan stemme for, hvis vi også får gennemført konservativ politik.

- Og det er ikke konservativ politik at øge den offentlige sektor og øge skattetrykket. Og det er det, jeg hører. Så det er regeringen, der blokerer for bredt samarbejde.

/ritzau/

Facebook
Twitter