Benedikte Kiær bliver politisk ordfører

Tidligere socialminister Benedikte Kiær skal få foran med at forsvare og forklare de konservatives politik. Hun har fået den vigtige post som politisk ordfører.

Benedikte Kiær bliver politisk ordfører. (Foto: Elle Kindt. DRNyheder)

Det bliver tidligere socialminister Benedikte Kiær, der skal gå foran, når De Konservative skal forklare og forsvare deres politik. Hun er blevet valgt som politisk ordfører af den konservative folketingsgruppe.

Tidligere formand for De Konservative Lene Espersen hentede sidste år Benedikte Kiær ind som socialminister. Da havde hun længe været et kendt ansigt i partiet - blandt andet som medlem af hovedbestyrelsen.

Nyvalgt til Folketinget

Først ved valget for to uger siden blev Benedikte Kiær valgt til Folketinget. Og nu overtager hun den meget synlige og vigtige post som politisk ordfører.

Efter det katastrofale valg for De Konservative, er der kun otte medlemmer tilbage i folketingsgruppen. Så der bliver rigeligt at tage sig til for alle medlemmer. Ved siden af posten som politisk ordfører skal Benedikte Kiær tage sig af miljø, sundhed og boliger.

Brian M får otte ordførerskaber

Formanden for De Konservative Lars Barfoed bliver gruppeformand, og han skal samtidig tage sig af trafik, kultur og medier.

Brian Mikkelsen bliver næstformand i folketingsgruppen, og samtidig får han hele seks ordførerskaber. Han bliver skatte-, erhvervs-, forbruger-, forsknings-, IT- og idrætsordfører.

Lene Espersen må til gengæld nøjes med tre ordførerskaber. Hun skal tage sig af EU, forsvaret og fødevarer.

Facebook
Twitter