DF truer med at bryde efterlønsforlig

Dansk Folkeparti vil gå hårdt til De Konservatives leder, Lars Barfoed, for at få klarhed over, om VKO-forlig står for fald.

(Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Dansk Folkeparti truer nu direkte med at droppe støtten til de helt centrale forlig om efterløn og pensionsalder, hvis De Konservative laver udlændingepolitik med De Radikale. Det skriver TV2.

Udmeldingen kommer, efter at De Radikale og De Konservative i går meddelte, at partierne vil bryde blokpolitikken efter valget, uanset om regeringen er rød eller blå.

- Hvis De Konservative begynder at opsige forlig med os for at være fritstillede til at kunne forhandle med De Radikale om for eksempel udlændingepolitikken, spiller De Konservative højt spil, siger næstformand i Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, og fortsætter:

- Så risikerer de selvfølgelig også, at vi omvendt bliver nødt til at se på de aftaler, vi har indgået blandt andet med regeringspartierne. Herunder tilbagetrækningsreformen, siger han.

Barfoed: En tom trussel

Lars Barfoed kalder udmeldingen for "en tom trussel."

- Vi vil ikke bryde nogen forlig, fastslår De Konservatives leder.

Men forårsfornemmelserne mellem De Radikale og De Konservative skaber ikke desto mindre panderynker i DF-rækkerne.

- Valgkampen er ung endnu, og vi vil bruge resten af tiden til at udforske, hvad det egentlig er, De Konservative har tænkt sig at lave med De Radikale, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Han påpeger, at De Konservative i vidt omfang er bundet af forlig med Dansk Folkeparti efter næsten ti års tæt samarbejde.

- Jeg kan umiddelbart ikke se, hvad det er, han vil lempe på, og jeg tror da også, at håndslaget med de Radikale mest af alt er et mediestunt, siger Kristian Thulesen Dahl.