EL: R har stor inflydelse på økonomien

Enhedslisten er tilfreds med åbningstalen, som hun kalder ambitiøs, når det gælder nye job, det grønne område og udlændingepolitikken.

Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen forudser svære finanslovsforhandlinger.

- Det var en forholdsvis ambitiøs tale, når det gælder nye job, det grønne område og udlændingepolitikken, men Radikale har fået stor indflydelse på den økonomiske politik, siger Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten, som er regeringens parlamentariske grundlag.

Hun kalder talen et nybrud i forhold til den borgerlige og fremmedforskrækkede politik, der har været ført de seneste ti år.

- Men på det økonomiske område bærer talen præg af, at Radikale er et borgerligt parti, siger hun.

Bliver en udfordring

Enhedslisten vil bruge de kommende finanslovsforhandlinger til at trække regeringen i en mere solidarisk retning.

- Flere tusinde har mistet arbejdet, og de forventer at der sker noget. Jeg er ked af, at der i regeringsgrundlaget ikke er sat penge af til at fjerne forringelserne på mulighederne for efteruddannelse for ledige. Og jeg tror at flere forældre under sig over, at børnechecken ikke er at finde i grundlaget, siger hun.

- Finanslovsforhandlingerne bliver en udfordring, fordi Radikale hellere vil holde hånden under bankerne og fastholde skattelettelser til de allerrigeste i stedet for at få penge ind til at forbedre skoler, institutioner og ældrepleje, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Facebook
Twitter