Helle Thorning chatter sig igennem vælgermøde

Socialdemokraternes partiformand forsøger at nå de danske vælgere på Facebook. Spørgsmålene væltede ind.

Helle Thorning-Schmidt chatter med sine vælgere på Facebook. (Foto: Jakob Vinde Larsen © DR)

Kvote to, millionærskat, 12 minutters ekstra arbejde, miljøbevidsthed.

Der er ikke gået ti minutter, før de første hundrede spørgsmål til politiske emner er kastet op i luften af nysgerrige vælgere.

Socialdemokraternes partiformand, Helle Thorning-Schmidt har inviteret til vælgermøde i cyberspace, hvor hun fra klokken 14.00 og en halv time frem i bedste 2011-stil besvarede spørgsmål fra sin fan-side på Facebook.

Vælgerne kan skrive i et chatvindue specielt oprettet til lejligheden, og statsministerkandidatens svar bliver samtidig live transmitteret i lyd og billeder på en lille skærm oven for.

Kontant beløb til boligejerne"Vil I rulle dagpengereformen tilbage?"," Jeg har hørt at I vil forbyde købe-sex, vhis ja, hvorfor?" og "Får homoseksuelle snart mulighed for andet end et registreret partnerskab under en S regering", bliver der blandt andet spurgt, men Helle Thorning-Schmidt når langt fra at svare på alle spørgsmål.

En af dem, der får et svar på tiltale er Jon Uhrskov, der kritisk spørger, hvorfor Socialdemokraterne vil give et kontant beløb til alle boligkøbere.

- Det her tiltag er ikke det, der skal redde Danmark, starter Helle Thorning-Schmidt med at slå fast.

- Men vi har et hjørne af dansk økonomi, der handler om boligmarkedet, og der er ingen tvivl om, at det er gået voldsomt i stå. Det vil vi gerne være med til at løse ved at give en kontant rabat til boligkøberne.

110.000 facebookfans

En vælger er nervøs for, om den time, Socialdemokraterne og SF vil have danskerne til at arbejde mere om ugen, vil betyde fyringer. Men det kommer ikke til at ske, lover Helle Thorning-Schmidt.

- Kernen i det her er, at vi får behov for flere hænder i de kommende år, så der bliver ikke tale om fyringer. Vi får brug for at fylde de huller ud, vi får i de kommende år, fordi så mange går på pension.

Helle Thorning-Schmidt er den danske politiker med flest tilhængere på Facebook. 110.622 har i skrivende stund tilkendegivet, at de støtter hende på den sociale side.

Til sammenligning har Lars Løkke Rasmussen 57.222 fans.

Facebook
Twitter