Her er regeringen Helle Thorning-Schmidt

Den nye Regering Helle Thorning Schmidt er præsenteret for dronning Margrethe og på Amalienborg Slotsplads.

Helle Thorning-Schmidt præsenterer sin nye regering på Amalienborg Slotsplads. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Både pressefotografer og folk med mobiltelefoner var klar til at tage billeder af den nye Regering Helle Thorning Schmidt, som i dag har været hos dronning Margrethe og er præsenteret på Amalienborg Slotsplads.

Der blev hujet og råbt hver gang der var små tegn til, at den nye regering ville komme ud på Slotspladsen.

Trods den røde farve på regeringen var statsminister Helle Thorning Schmidt klædt i blåt, det samme var den nye beskæftigelses- og indenrigsminister Margrethe Vestager, mens den nye udenrigsminister Villy Søvndal havde fået et jakkesæt på.

Det stærkeste hold

- Vi glæder os til at komme i gang. Vi har det stærkeste hold til at få Danmark gennem krisen. Det vil kræve meget af ministrene, men også af hele befolkningen, for alt kan ikke lade sig gøre, sagde den nye statsminister.

- Det hold vi har sat er tungt på kvalitet, ministrene ved noget om det, de skal i gang med. Vi er nået op på næsten 40 procent kvinder, og det må vi leve med. Til gengæld har vi fået en ligestillingsminister, det har vi ikke haft i den tidligere regering, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt gik derefter ud mod publikum og greb to buketter blomster. Den ene beholdt hun selv, og den anden fik beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

14 mænd og 9 kvinder

Regeringen består af 14 mænd og 9 kvinder. 11 kommer fra S, 6 fra R og 6 fra SF.

Ud over statsministerposten til Helle Thorning-Schmidt bliver følgende socialdemokrater ministre:

Finansminister: Bjarne Corydon ¨ Justitsminister: Morten Bødskov Social- og integrationsminister: Karen Hækkerup Europaminister: Nicolai Wammen Minister for by-, bolig- og landdistrikter: Carsten Hansen Børne- og undervisningsminister: Christine Antorini Forsvarsminister: Nick Hækkerup Beskæftigelsesminister: Mette Frederiksen Transportminister: Henrik Dam Kristensen Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Mette Gjerskov.

De Radikales seks ministre er:

Økonomi- og indenrigsminister: Margrethe Vestager Klima-, energi og bygningsminister: Martin Lidegaard Minister for udviklingsbistand: Christian Friis Bach Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser: Morten Østergaard Kulturminister: Uffe Elbæk Minister for ligestilling og kirke og minister for nordisk samarbejde: Manu Sareen.

SFs ministre er:

Udenrigsminister: Villy Søvndal Erhvervs- og vækstminister: Ole Sohn Minister for sundhed og forebyggelse: Astrid Krag Miljøminister: Ida Auken Handels- og investeringsminister: Pia Olsen Dyhr Skatteminister: Thor Möger Pedersen.